Sen

Oj Kalle har ju födelsedagsbrunch och jag som inte hunnit köpa någon present och dessutom började den för en stund sen. Brådis. Hej.
Fredrik

Dig! Innelisto! Idol!

I dag tipsar jag om den bautasuveräna dokumentären "Dig!" och skriver även lite om "Idol".
Fredrik

Hej då Cindy

Det blev Cindy som fick lämna "Idol". Usch så hemskt när hon grät. Stackars liten. Men hey, raring, du var bättre än några tusen som försökte nå ända dit du nådde.
Fredrik

Idol - låt för låt!

För alla "Idol"-aficionados, här är mina plus till finalisterna.
Jens Pääjärvi, "Let me entertain you" (Robbie Williams): ++. Kaxigt men slarvigt. Elina Nelson, "Torn" (Natalie Imbruglia): +++. Smart låtval, stark karisma. Jonah Hallberg, "Hard to say I'm sorry" (Chicago): ++. Stor sångare, svag utstrålning. Mariéme Niang, "As" (Stevie Wonder): +. Omöjlig låt, svår läspning. Sibel Redzep "Imagine" (John Lennon): +++. Modigt, eget. Sebastian Karlsson, "It's only rock'n'roll" (Rolling Stones): ++. Tuff dansbands-Jagger. Cindy Lamréus, "A moment like this" (Kelly Clarkson). +. Tantigt, ansträngt. Maria Albayrak "Truly madly deeply" (Savage Garden): +. Gulligt, lamt. Ola Svensson, "My all" (Mariah Carey): +. Übersmör, falsettporr. Måns Zelmerlöw, "Millennium" (Robbie Williams): +. Zzzzz. Agnes Carlsson, "My everything" (Jennifer Brown). ++. Duktigt.
Virtanen

Mitchell bros-spel

Vill böja med att tacka, fastnade i dina krönika om filmen Vanilla Sky och har noga läst alla krönikor sen dess…Här är en länk till ett bra spel du borde prova. Mike Skinner gunstlingar The Mitchell Brothers egna lilla fyllespel. Haha. Ha en trevlig helg och krya på dig. Skönt också att I'm From Barcelona får lite välförtjänt publicitet. Personligen tycker jag Treehouse är deras bästa..
Här är spelet!
Per

Svar: Tack! Och tack!

Cure, dagens kärlek

"Friday I'm in love" med The Cure är dagens låt!
Virr

I'm from Barcelona, hemsan

Här: Mer om I'm from Barcelona, deras hemsida.
Fredrik

We're from Barcelona - lyssna

Här, på www.odeo.com, går det att lyssna på "We're from Barcelona" med I'm from Barcelona. Gör det!
Fredrik


Andres hade rätt

Oops. Hur kunde jag tvivla? The Strokes mp3 "Juicebox" visade sig vara nästan totalcrap, nästan total skit. Som ett kasst The Cult!
Förlåt A.Lo.
Fredrik

Andres dissar The Strokes

Och så skrev Andres Lokko om The Strokes nya mp3 "Juicebox" i SvD i dag. Han dissade deras nya sound men jag blev sugen som faan på att lyssna den efter hans beskrivning. Bredbent radiorock! I love it.
(Jag gillar indeed My Morning Jacket också. My Morning Jacket kan vara bäst, även om jag ofta blandar ihop dem med Grand Drive, som antagligen gjorde förra årets bästa skiva.)
Virr

Poptröst

"We're from Barcelona" - höstens svenska popsingel, lätt - med I'm from Barcelona (från Jönköping, tror jag) i podden på vägen till jobbet och så sitter Jonna här - hon har också varit sjuk nästan hela veckan - och Markus mailar över helt bedårande ledsen gubbindiesoulrock med några som heter Reigning Sound…mina fina jobbkompisar i hörnet mot tv-redaktionen. Det finns alltid tröst för en förkyldgnällig själ. Alltid. Pop och raringar.
Fredrik


Gurras indieblogg

Stort, indiepoplegendaren Gustav Gelin har en blogg.
Virr

I morgon är en annan dag

Dagen: legat i säng/soffa, kollat dvd, inte orkat läsa. Snorat lätt, hostat, svettats/frusit, mått underligt bra plötsligt och sedan kasst igen. Märklig sjukma det här. Sammanfattningsvis: Inte en legendarisk dag.
I morgon måste jag vara frisk, vare sig jag kan eller inte.
Gonatt
Fredrik

Brian, dagens sjukdom

"Ballad of Jim Jones" med The Brian Jonestown Massacre är dagens låt!
Fredrik

Cartmans Aristokratskämt - film

http://www.cartmanthearistocrat.com/
Cartmans version ska tydligen vara rumsren jämfört med andra komikers verision.
/David - som också ser fram emot att se The Aristocrats

Svar: Cartman rumsren? Hm. Sjukt kul/snuskigt.

Aristokraterna-skämt

Stefan Malmqvist i Svenskan skriver om "The Aristocrats" i dag. Den ser vi fram emot. Vad jag förstår så slutar skämtet ungefär så här:
Guy goes into a talent agency to pitch his act.
"What do you do?" asks the agent.
"We come out and crap on the stage."
"What do you call yourselves?"
"The Aristocrats."
Haha.
Virre

Aj, åh, uh

Uuuu, jaha där satt den. Fetförkylningen. Jag lär inte blogga mycket i dag, vänner. Nån har placerat en ostkupa runt min hjärna och en slemmig räv i min hals.
Fredrik

Lägga tuttarna på hyllan?

Natacha Peyre vill nu förminska brösten. Vilken berg-och-dal-bystbana. Först "supersize me!" för att hon hade dåligt självförtoende. Nu: "ta bort ta bort", för att folk inte reagerar som hon vill på bautatitsen.
Stackars Natacha. Hon är så himla söt och verkar gullig och snäll och så himla osäker och hon tror att operera operera operera hjälper mot det där lilla onda hålet hon har i magen som aldrig blir fyllt.
Ja, jag vet inte vad hon ska göra. Inga Playboyomslag i världen kommer att ändra hennes depma, inte i längden. Förmodligen borde hon lägga tuttarna på hyllan och börja plugga, bli något som hon är stolt över. Inte bara kött.

Dåligt självförtroende och komplex och självförakt har alla. Nästan alla i alla fall, inte Micke. Man kompenserar det med nåt annat. Folk startar rockband. De tränar på gym. Några slåss på stan. Några skjuter. Jag blev murvel med hög profil. Blev omtyckt av vissa. Avskydd av andra. Hjälpte det? Blev jag hel?
Nä.
Men sakta sakta, och med kärlek från rätt håll, går det kanske att bli det. Kanske.
Fredrik


Bangles, dagens uppåttjack

"In your room" med The Bangles är dagens låt!
Fredrik

Sammanbrottskänsla, september

Det känns som att jag vill börja gråta hela tiden. Förkylningen har blivit värre och satt sig på känslonerverna.
Och så kom en skiva med Håkan Ahlström, en mycket fin man i Traste Lindéns kvintett som dog förra året, med sången "Önskar att jag".
En död mans skiva gjorde ingenting bättre.
Det går inte att börja gråta mitt på redaktionen. Reaktionerna skulle bli så spända. Vänner och kollegor skulle bli tysta och oroliga och generade, kanske tro att sammanbrottet var här.
Sammanbrottet är inte här. Det är förkylt, det är gråregnigt, det är snart november, det kom en skiva från en död fin man, det är en del annat också men det är inget sammanbrott.
Det kan kännas så ibland.
Fredrik


Alf - alive at Ringen

Allas vår idol Alf spelar förresten på Skivfönstret i Ringen (Skanstull) klockan 19 i dag. Gratis såklart.
Fredrik - manchester man?

Yes! Mail från Border Music

ARTIST : BABYSHAMBLES
TITEL: DOWN IN ALBION
LABEL: ROUGH TRADE
RELEASE: 14 NOV
Format: CD
Meddelas endast på detta sätt.
jalle&co
border music

Svar: Yes! Och dagen innan jag fyller år. Feria!

Hallå där Saferide!

Hello Saferides skiva släpps i dag och såhär skrev jag om den för några veckor sedan.
Virr

Fyrplus-Jensa

Och så här tyckte Jens om R.E.A. i Bladet.
Fredrik

Roligt, Aktuell, Elakt?

Kläderna mina brydde sig förstås ingen om. Men jag såg Peter Jöback röka och Hamburger Börs mat är god, trots att den levereras enligt löpande band, och Amelia Adamo är het.
Själva R.E.A.-showen? Såhär:
Roligt - ja, verkligen.
Aktuellt - sådär.
Elakt - nix.
Och så fanns där ett verkligt fynd vid namn Maria Möller. En genial sångitimitatör.
Men det intressanta är förstås vad Jensa P tycker i morgon.
Virren


Jag, märkesgay

Ok. Såhär blev klädseln: Undertisha från Aquascutum, tröja från Duffer, manchesterkavaj från C.P. Company. Byxor från…oops det vågar jag inte säga. Halsduk…vet ej, men dyr och mycket höstfin.
Gud jag är en sån MÄRKESBÖG. Värdelöst. Jag kommer aldrig att kunna köpa Dressmann. Möjligtvis strumpor. Typiskt.
Får gå i samma kläder hela panka vintern. Som en murvellodis.
Gala-Fredrik

REA-premiär med klädågren

Ska på R.E.A. nu, med Jessika. Det är vimmelpremiär så jag har klädångest. Kan ju inte se helt kackig ut bland galapettrar och Calle Norlén. Älskar min bruna manchesterkavaj…men… den har jag haft på mig några gånger på sistone. Även i television. Man vill ju inte framstå som en enplaggsman. Men tja det får nog bli den. Men vad under? Nåt från…DRESSMANN? Hahahaaa.
Fred

Dressmann mon amour?

Men du menar väl inte det där med Dressmann? Inte ens min pappa handlar där.
Julia

Svar: Tihi. Jo, kanske, det slog mig att jag bara umgås med massa klädsnobbar och de skulla aldrig SE att jag bar Dressmann-kläder eftersom de inte skulle bevärdiga Dressmann med ett besök. Genialt, right?
/Batistini 4-ever!

Espresso Palazzo - skiten!

Oj. Många espressofetischister därute.
Här är rätt svar: Espresso Palazzo av Zoegas.
Jag säger inte att den är bäst för alla, med i min bryggare (en kackig plåt-Lavazzo, en sån där som trycker vatten nedifrån genom filter när den står på plattan) och med mitt vatten blir det mjukast, trevligast, godast och mest aromatiskt kaffe. Och jag har testat det mesta. (Satan vad jag saknar Porto Rico Importing på St Mark's place i New York. Där fanns hundratals sorter. Åh man vilken affär, åh, åh åh…kaffeporr).
Dock: man måste ta av den innan den bittra slatten trycks upp i slutet. Då förstörs allt. Och jakten på perfekt kaffe går alltid vidare.
Funderar på att skaffa mig en riktig espressobryggare, men de är så dyra och nu är jag så broke att jag lurar på att bli Dressmann-stammis.
Kan ingen ge mig klädspons? Fredrik & Filip får ju! Eller kaffespons åtminstone? Zoega, Zoega, Zoega! Jag säger det igen: Zoega. (Skicka bara, ring inte, för då måste jag säga nej).
Virren

Pistvakt & Dukes of Hazzard

"Pistvakt"…jag ska väl inte säga så mycket om den än. Den kan säkert uppskattas i ålderskategorin 5 månader till 3 år.
Därpå "Dukes of Hazzard". En sån där film som kommer att bautasågas. Själv tyckte jag att den var rätt rolig nedrökt miffohumor. Jag gillar Johnny Knoxville (snygg) och Seann William Scott (bisarr). Och Jessica Simpson (och en låda apelsiner, oj vad man inte skulle äta apelsiner då).
Virren

Lynott, dagens hjärta

"Dear miss lonely hearts" med Phil Lynott är dagens låt!
Virren

"Värmen" - fyrplusbok

Ulf Lundells "Värmen" skulle faktiskt få fyra plus av mig. Hans bästa på länge. Jag saknar att läsa den. Men mer om den en annan gång.
Fredrik

Vill bo i Mauros vackra omslag

Omslaget till Mauro Scoccos tramsigt betitlade cd "Herr Jimsons äventyr" är av den sort som väcker längtan.
Det är mycket fint.
Han går på en upplyst kvällsgata i vad som ser ut som en bergsby i Spanien, i Katalanien kanske, eller så är han i Italien, eller kanske Brasilien. Omöjligt att säga. Det påminner om Obidos. Kanske är det Barcelona, han brukar väl hänga där, Mauro.
Ett varmt elektriskt sken, stenmurar och kyrktorn, det är ljumt.
Jag vill gå där.
Jag vill bo där.
Inte här.
Låtarna är också bra, jag älskar definitivt soundet, västkustrock med stråkar och ibland, kanske lite för ofta, 80-talssynthar.

Tomas Andersson Wij har också ett ännu tydligare Jackson Browne-sound, och en del vita gospelkörer, på sin kommande cd, och en väldigt irriterande high-hat på spår fyra, jag kan inte släppa det där onödiga chi-chi-chi-ljudet just där. Annars låter spår fyra, och annat, som Brownes "Sing my songs to me", den har också high-hat men färre och aldrig irriterande. Fantastisk låt, fantastisk skiva förresten, "Songs for everyman".
Jag vet inte varför jag skriver det här. Och så långt.
Det var vad jag tänkte just nu bara.
Och snart ska jag se "Pistvakt" på bio med Jens, Karin och Gossen.
Virren
Ps. Spår 1 på TAW:s kommande skiva är antagligen den bästa han spelat in sedan "Gör nånting vackert". Ds.
Ps2. Mauro har releasefest för sin nya skiva på Nada i kväll. Ds2.

Läget just nu

Hosta borta, snor nästan borta, kallvärmen och viss värk kvar. Mulet men angenämt väder. Vägbygget på Folkungagatan nästan klart. Blev blängd på av en grabb med podlurar vid Skanstull. Doft av tjära kring Globen. Lundells bok färdigläst. Nina Simones "Mississippi goddamn" är en enorm protestlåt. + Kan ha hittat det perfekta espressokaffet till min bryggare.
Fredriki

D'Angelo i bilkrasch

Shit, D'Angelo har krockat allvarligt med sin stadsjeep, skriver Reuters.
Plattorna "Brown sugar" och "Voodoo" tyckte jag mycket om när jag var wigger. Slick, stor, sexig soul.
Hoppas han inte dör.
Fredrik

Mina päron har väl inte...?

"Mythbusters" på Discovery hittade inte Jimmy Hoffas lik på Giants Stadium i New Jersey. De menar därmed att myten är spräckt. Men vissa myter vill man tro på. Jimmy Hoffa ligger där, förstås, under 10 yardlinjen.
Ungefär som det där med storken. Jag vill gärna tro på att jag kom från storken. Alla andra scenarior känns så…osedliga.
Virren

Front-länk med mosig mig

Jag snörvlar, lyssnar på Rufus Wainwright och läser "Värmen" - den blir allt bättre, han är extremt ärlig i den, Ulf Lundell, och jag bävar faktiskt för att den tar slut snart - och Mattias Munkis, en av de skönaste mailarna, skickar en länk från P3 Front i dag (där det går att lyssna på när jag och hiphopartisten Ayesha diskuterar Pandora-radio), och tillägger att jag ser "mosig" ut på bilden. Tack. Sant. Ändå inte hälften av hur mosig jag kände mig.
Fredrik

Dirtfisting-chatt med F&F

Haha. Filip & Fredrik chattade hos Bladet nyss.
"Ring riksidrottsförbundet och fråga efter en tjej som heter Helena. Hon har alla detaljer", när någon frågade om "dirt fisting" (vilket alltså var ett rent påhitt av, tror jag, Pål).
På fredag lirar de skivor på iPop, förresten, med sweet Daniel Frodin. Fredrik ska bara spela en låt: "Make your own kind of music", med Mama Cass.
Fredrik

Lätt sjuk & rätt pank

Sjuk, jag vet inte, jag är helt fullproppad med Alvedon och mår okej ibland (fick just lära mig av en riktig sjukling jag besökte med Grappo-läsk att febertoppar kommer och går fort, jag hade trott att det rörde sig om timmar mellan dem) men inte alltid, det är i alla fall inte en fet influensa på väg, däremot är jag PANK.
Eller snarare: klara likviditetsproblem. Soliditeten är ok. (Två ord jag kan för att jag faktiskt läste på ekonomisk linje på gymnasiet).
AmEx-räkningen från Portugal sved ett stort hål i hallgolvet och det fanns inte en pullis att min lön klarade att täcka den. Så jag sa just "hej då och tack" till en hel del aktiefonder. De hade gått uppåt, visade det sig, trevligt, men ändå.
Jag måste sluta att leva så slösaktigt. Måste börja handla på H&M och Zara. Måste börja titta på prislappar. Måste sluta bjuda folk hela tiden. Men jag tycker att man bör leva på det viset att "rikast betalar" när man umgås med kompisar som tjänar sämre. Det är närmiljösocialism. Men det håller inte att överdriva den filosofin för då sitter man här i slutet av september, lätt sjuk och rätt pank och lyssnar på "The Life" med Shyne.
Fredrik von Planka

Huey, dagens virus

"Rockin' pneumonia (and the boogie woogie flu)" med Huey "Piano" Smith är dagens låt!
Virr

Måndagströttma

Aaah, undrar om det är morgonmåndagssegma eller om jag också håller på att bli sjuk? Hoppas inte. Och borde jag i så fall strunta i att vara med i P3:s Front för att prata om den festliga internetradiosajten Pandora klockan 12.30? Vore ju taskigt att smitta ner P3. Men taskigt att boka av också. Svårt val.
Jag chansar på att det bara är måndagströttma och inte en bautainfluensa på gång. Men jag misstänker att jag har fel. Jag värker och är kallvarm. Skit, skit, skit.
Fredrik

Medicinmannen som b-porr

Ha, namedroppad av Fille & Fredrik i "Grattis världen" på Kanal 5. Stort. "Medicinmannen" på TV4 var inte lika stort. Produktionsnivå som en b-porrfilm. Allt ekade, kulisserna verkade nära att ramla och kamerorna zoomade som hemvideo.
Fast man kanske vänjer sig? Man vänjer sig vid allt?
Fredrik

Barcelona, dagens Barcelona

"We're from Barcelona" med I'm from Barcelona är dagens låt!
(Tack Emelie).
Virto

Klassisk gubbrutt

Jag älskar Operabaren. Jag älskar servitör-Dan, bästa i stan. Jag älskar art noveau-inredningen. Jag älskar skinnfåtöljerna. Jag älskar löjromstoast. Jag är en sån himla liten gubbe.
Dårpå kilade vi vidare till Saline och hängde med Kalle, Stefan, Otto, Jens, Jens, Phillippe och Magnus och lite annat löst. Oskar blandade fina drinks, han är topp. Därpå Berns. Missade nåt slags indierejv i Hornstull. Dags kanske att byta helgrutt. Men, tja, gubbar gör ju samma saker jämnt.
Och i dag var det en magiskt varm och fin dag i Birkastan. Succéseptember.
Fredrik

april 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hits