The Band, dagens lövmatta

"It makes no difference" med The Band är dagens låt!

Barn är roliga jävlar

Åt kalops hemma hos Marie (syster) & Micke (svåger) medan Oskar, Gustav och Axel (skitungar) härmade Farbror Barbro och Leif Lotus Olsson och spelade elgitarr. Emil (skitunge) tittade förbi också. Hos Anna (syster) vägrade Jonna (gullunge) ge mig en kram. Jag bytte en krona mot en hundring, fick kram. Albin (skitunge) var borta, Mattias (svåger) också. Han hade ätit surströmming nånstans i går.
Barn är inte så dumma ändå. Roliga jävlar. Jag börjar bli redo för egna. Det har jag trott förr men nu stämmer det nog.
Fast, aha, det krävs två för att dansa boogie.
Note to self: sluta vara så kräsen.


Kåtma & Abba

Jahapp, det regnar lite här på landet vilket kanske är bra eftersom träden ser ut att brinna.
I dag skriver jag om kåtman som driver "Idol" och om Abba + Innelistan.

Älskad och sedd

I dag fick jag höra nåt fint på telefon.
Hon (upphetsat):
- Tänk, jag kan inte FATTA att det tog sån för mig att fatta att du är Woody Allen!
Jag (generat):
- Nä, eh, jag är väl kanske inte, ehum, helt…stabil.
Hon (varmt):
- Men det är ju det som är charmen.


Popstjärnor värre än terrorister

Madonna är fyndig:
"What's the difference between a terrorist and a pop star? You can negotiate with a terrorist".
Undrar vem som har störst potential att bli en ärkediva av idolerna? Agnes? Hon har en viss Mariah Carey-vibb som nog kan bli helt bananas efter några hitskivor.
Och kanske Sebastian. Han är redan en smula proppmät. Elvis Costello-varning! Skägg och en grotesk arrogans. Det vore roligt.

Elina & Sebastian var bäst

Ett svagare "Idol" än förra veckan. Elina Osbourne var vassast. Hon stolpade till verserna men skruvade till ett vilt lyckligt glöd i refrängerna och sportade en snajdig look. Kul. Och Sebastian Kask var förstås het igen.
Och: skönt att Måns slutade vara så ärkebregottig.
Här är domen. Hittills har bara Sibel (förra veckan) fått fyra plus:
Sibel Redzep, "Strong Enough" (Cher): ++. Lätt lamt, men rätt svårt att vara Cher. Ola Svensson, "Cry me a river" (Justin Timberlake): +. Stillastående, kackig falsett, fotbollsfrilla. Elina Nelson, "These words" (Natasha Bedingfield): +++. Utstrålningen, glädjen, stilen! Jens Pääjärvi, "Better man" (Robbie Williams): ++. Älskar grabbens muntics. Måns Zelmerlöw, "Escape" (Enrique Iglesias): +. Butter boy svänger som en stolpe. Agnes Carlsson, "I'm outta love" (Anastacia): ++. Stinkarlåt, vek röst, men nästan stjärnklar. Jonah Hallberg, "Señorita" (Justin Timberlake): ++. Skicklig, halvdansant, men ingen "Idol". Sebastian Karlsson, "It takes a fool to remain sane" (The Ark): +++. Mer Janne Kask är Ola Salo. Men killen har det.


Penn, dagens Seanbrorsa

"No myth" med Michael Penn är dagens låt!
("What if I was Romeo in black jeans?")

Jag är ingen älg, skjut ej

Jag gick Stora slingan i morse. Inte Lilla slingan eller Kalleslingan. Det var säkert 15 år sedan jag gick där och allt var helt annorlunda, igenväxt. Jag gick vilse bland barr och mossa. Såg lite saggiga blåbär. Och JUST DÅ kom jag på att det är älgjakt just nu och tänkte att nån galen jägare skulle missta mig för en älg så då slängde jag mig ner på backen som en grön basker med nallen beredd på 112 och ÅLADE mig hela vägen hem på armbågarna.
Såg varken älgjägare eller älg.
Kanske överreagerade jag.


Ingen måne för mig

Ingen jättevit måne i kväll. Istället: regn. Jag gillar regn. Men saknar månen. Det känns som att the moon nazi säger: no måne for you!

Limmade nylle - hygglo

Ronnie Sandahl skickar en länk han döpt till "bästa kompisar", från Västerbottens-kuriren.
Bara i Norrland, barn, bara i Norrland.

T9 ordlista - inte för spenaten

Röker sjukt mycket - finns inte mycket annat festligt att göra - och skickar för många sms. Ord som brädgård, trägrind, sågspån, kalhygge och gallrat klarar inte ordlista T9. Mobiltelefoner är urbana produkter.
Men "kraftledning" fungerar.

Jag skämdes för kräks

Ett minne:
Därute på vattnet åkte jag vattenskidor rakt in i en flotte som flöt på rostiga oljefat.
Mamma tittade på med telefonen i hand genom sommarbjörkar, tappade luren, hon trodde att jag krossade skallen.
Jag var kanske tio år och fick sy 11 stygn i vänster ben och kräktes på vårdcentralens golv när stygnen skulle tas bort.
Jag skämdes för kräkset, det kändes fult.
Men det var helt lugnt. De hade sett det förr.
Det mesta har folk sett för.
En slutsats:
Att skämmas är vanligtvis poänglöst.

Hm. Hål i sms-teorin?

Jag skickar flest sms.
Jag är mest kär.
Eller så vill jag bara vara till lags.

Madonna, dagens lantluft

"Hung up" med Madonna är dagens låt!
("Horse with no name" med America var nära men nix).


Flest sms - mest kär

Det finns få regler, nästan inga sanningar. Men en sak gäller nästan: Den som skickar flest sms är mest kär.
Hade matematiker varit mer intresserade av kärlek hade de kunnat göra formler som räknade ut exakt vad det står i hjärtematchen genom antalet sms.
Okej, en mer avancerad matematiker, en som kanske även läst sociologi, poesi eller litteraturvetenskap, skulle kunna ta hänsyn till innehållet och göra en mer avancerad formel.
Det skulle kunna vara så att ett enda sms slår 20 stycken. Det sms:et vill jag i så fall se. Kanske skickades det av Gustaf Fröding. Men i princip gäller: flest sms - mest kär.


Inget Coop längre, rättelse

Förresten lade Konsum bredvid Ica Maxi ner för en månad sedan, sa mamma. Ska bli Willys. Och vagnarna har alltid passat i varandra. Vet inte varför det inte funkade för mig. Var nog lost in the supermarket, precis som The Clash hade för vana att vara.


Spänt i "Lantz i P3"

Det är spänt mellan Pontus Ernhörning och bisittaren Fia Sandlund i dag. Hon hävdade att Pontus var självsäkert chauvunistisk med sina åsikter, han blev pressad och började alla argument med ett "nä" (då vet man att nån är stressad). Samtidigt kommer inte Fia in i matchen. Intressant radio.
Och Lars Bygdén är sweet. Han saknar sitt Sundsvall. Jag vet inte om jag saknar Motala, men jag tycker mer och mer om det ju äldre jag blir. Skulle kanske kunna bo i trakerna, som min äldsta bästa vän Mattias som bor i Klockrike, med aldrig inne i själva stan. Det är för trångt.


Kärt barn - för många namn

Virtis. Jag har kallats Virtis. Mindes det när jag åt mammas pannkaka hemma på Lustigkullevägen, tvingades bära en tv in till boden och hittade min gamla Koho-bandyväska. Där stod "Virtis" i blå tusch. (Ja, jag har spelat bandy, i IFK Motala, jag spelade även fotboll i IFK. Mest som avbytare. Hade fint spelsinne men var reaktionsseg (ungefär som på ricko?)).
Virtis - som därmed slutar signera inläggen på det här lökiga och komplicerade viset.

Mångalen-mail

Hej! Jag tittade kort in på din blogg och läste vad du skrivit om månen och 'stjärnorna är underligt gulare än månen'. Detta är nog speciellt en följd av att den 'stjärna' som är närmast månen just nu (och som inte bländas av månen, lyser jättestarkt trots månen) är planeten mars. Den kallas ju som bekant den röda planeten, men med blotta ögat blir det mer en gulaktig nyans. Ja, månen är speciellt vacker just nu. MVH Johan Kåhrström
Svar. Ja, verkligen fin. Tack för den infon. Och alla ni andra som mailar diverse fint: tack.Månen, en strålkastare!

Ärligt talat såg jag inte Karlavagnen helt klart i natt. Månen var så otroligt skarp senare att den nästan släckte stjärnorna och kastade skuggor från träden. Som en strålkastare, den där månen gör mig tokig! Kan inte vänta på att det blir kväll.
Nu: dimmigt, kallt, lövigt, tyst och jag luktar illa (finns inget rinnande vatten). Härligt. Lantligt.
Fredrik

Karlavagnen klar i natt igen

Månen här i den smällsvarta spenaten är lika skinande vit som i går men aningen mindre i kväll. Stjärnorna är underligt gulare än månen.
Jag önskar att jag vore poet, och naturlyriker, och kunde beskriva detta vackra med ett par eleganta metforer kopplade till livet, kärleken och hela enchiladan.
Eller målare; förut speglade sig den vita jättemånen i en helt blank sjö. Djupvik hade plötsligt två månar och världen föreföll uppochner. Det var så bedårande att jag stod still i säkert 23 sekunder (mycket still för att vara mig).
Monet hade kunnat göra nåt vackert av den bilden, om han nu målade i så få färger.
Själv klarar jag med nöd och näppe en streckgubbe.
Men som poeterna Carla Jonsson, Plura Jonsson och Håkan Hellström brukar uttrycka saken:
Jag såg Karlavagnen klart i natt igen!
Fredrik

Jag älskar inte "Lost", är nåt fel?

Nåt är fel på mig.
Jag älskar inte "Lost".
Alla andra älskar "Lost". Oavsett om de har finsmak eller fulsmak. Men inte moi. Jag är inte med i matchen.
Jag menar: varför? Jag är normalt lättroad när det kommer till dyr underhållning. Välgjorda Hollywoodfilmer är det bästa. "Independence day" är mäktig, "Terminator" är grym, "Cinderella man" är suverän.
"Alias" på tv, gamla "Arkiv X", rent av knäppa "24" går finfint om jag lämnar hjärnan i köket.
Släng hit lite fet underhållning, I like it. Det behöver inte vara avancerat.
Men "Lost" faller mig inte on da läpp.
Kanske för att det är en cynisk, marknadsanpassad serie som ska passa in i en exakt demografi av tittare som är mellan 18 och 32 år gamla och uppskattar 30 procent sentimentalitet, 30 procent relationsgegga och 40 procent action?
Kanske. Men det finns massa annat sånt jag gillar.
Kanske är det bara så att "Lost" och jag inte connectar. Det blir inget möte i monsun.
"Lost" är för mig mediokert.
Trist. Man vill ju vara som fôlk är mest! Man vill ju ha kul klockan 21 en onsdag. Ha det glatt och trevligt! Som alla andra. Precis som alla andra. Alla. Andra. Alla. Andra. (Oops, jag håller på att tappa det…jag börjar rent av bli, eh, bli, eh, bli…lost?)
Men, det var fiffigt och fint när Mama Cass sjöng "Make your own kind of music" för den paranoide galningen som missuppfattat världen.
Fast det tyckte kanske ingen annan.
Nåt är fel på mig.
Det är ok.
Virt

Möt Motala!

Jag körde till Borenshults slussar i Motala och köpte blaskorna. Så här stilla och fint såg det ut där:
slussar bhultslussar
Göta kanal mot Vättern; slussarna mot Boren.
(Nej, det är inte en av DOM radiomasterna i bakgrunden).
Jag borde bli turistambassadör eller nåt.
Virr

McEnroe - tennisens Woody

Jag sträckläste Tim Adams "I huvudet på John McEnroe" som den hippa Pocket shop-killen sa var "antagligen världens bästa bok".
Ja faktiskt, nära på. Den är lätt den bästa sportbok jag lagt ögonen på (och jag har läst säkert åtta) och en av de bättre moderna böcker jag läst. 154 sidor utvaskat guld från samtidens komplicerade värld sett via en neurotisk superbrats tenniskarriär.
- Jag är så vidrig att ni inte borde titta på mig. Gå härifrån med er, allihop! ropade McEnroe till publiken vid en match i Queens 1981.
"Han blev beroende av allmänhetens uppmärksamhet, men hatade både sig själv för att han behövde den och allmänheten för att den ville äga en bit av honom", skriver Tim Adams.
Vid ett annat tillfälle satt McEnroe, överlägset bäst i världen, och konstaterade att han var helt otillfredsställd. Han hade till och med gått förbi Borg genom att vinna Wimbledon 1981, året efter den där fantastiska matchen som alla minns var de såg (jag i exakt det här rummet i sommarstugan, åtta år gammal på det nionde, jag minns att det var många flugor den 5 juli 1980).
Han kände främst meningslöshet.
John McEnroe var en typisk modell över den moderna "psykolgiska människan", enligt en teori framlagd av historikern Christopher Lasch i boken "Den narcissistiska kulturen", från 1980, anser Adams.
Den definieras som att vara "ansatt av ängslan, ett vagt missnöje, en känsla av inre tomhet" som "kämpar för sinnesfrid under förhållanden som i allt högre grad motverkar den".
(Alla som känner igen sig räcker upp en hand.
*Hand upp*)
Just den människa riktade sig också sportskomärket Nike till när McEnroe blev deras första stora namn.
Är du osäker? Rastlös? Vill du ha instant gratification? Köp en ny svindyr sko! "Just do it!". Och gör det sedan om och om igen men det kommer inte hjälpa, gosse. (Vad som funkar… svaret ligger kanske i frågorna, men man ska ju våga också, kanske flytta till ett litet hus utan rinnande vatten?).
McEnroe testade att gifta sig med en ännu större fuck-up, Tatum O'Neal. De fick tre barn och efter skilsmässan fick McEnroe vårdnaden, hon gick på rehab och han hos psykologer.
Han lekte med att bli musiker, som en USA-Mats Wilander ("när man har hittat lyckan, då har man funnit glädjen", visst gick den så?). Han tog till och med gitarrlektioner av Eric Clapton.
Men McEnroe insåg att hans kärlek till att framföra sin musik inte delades av andra när David Bowie knackade på hotelldörren en kväll och frågade om han ville hänga med ut och ta en drink "men lämna gitarren hemma". Aj.
McEnroe fick tre barn till och han söker än.
En briljant sportbok om en briljant lirare och neurotisk människa.
En tennisens Woody Allen.
Virt

Jag - Woody minus genialiteten?

- Hjälp, jag är ihop med Woody Allen!
Så ropade en kvinna en gång.
Ja, flera gånger faktiskt.
("Hm, kanske, antagligen, minus genialiteten", brukade jag svara, vilket, inser jag nu, stärker hennes poäng).
Så i går på Pocket shop Centralen köpte jag "Çomplete prose" av Woody Allen för att tänkbart åstadkomma lite soul searching men den var exakt lika tråkigt omoderna som hans stories i New Yorker brukar vara.
Woody fungerar bäst på film.
Obehaglig tanke: gör jag också det?
Fredrik

TAW, dagens nostalgitripp

"Värmlands indianer" med Thomas Andersson-Wij är dagens låt!
Fredrik

Livet på landet, mail

Det låter ju livsfarligt ute i skogen! Ingen latte, ett dragit dass och brunstiga djur i skogen! Men eftersom att vissa feminstersom anser att män är djur så kan du inte vara säker på att det är ett rådjur som brölar i skogen. Det kan vara en förrvirrad sexuellt frustrerad man som irrar runt -så passa dig! Du måste därifrån BUMS! Ha det bäst! /Mocca
Svar: Men det gamla sågverket låg kvar. Som liten lekte jag alltid jag och Karin i den stora spånhögen. Lyckades undvika det. Moget.
***
Hallå Fredrik. Vill försöka hjälpa dig med de skrik som du hörde i natten. Att det var brunstiga rådjur, som din far påstod,har jag svårt att tro. Detta då rådjurens brunst infaller i augusti, och de nu är klara med de bestyren för länge sedan. Rådjur kan skälla ungefär som en hund i vissa fall,men på din beskrivning lät det inte som "skall". De alternativ som jag kan tänka mig nu, är antigen en räv,som kan ge ifrån sig ett hest skall/skrik eller kanske en hare i dödskamp,som då kan skrika rejält. En outsider i sammanhanget är vildsvin, som också kan leva om rejält. Då har vi iof inte berört alla de fåglar som finns i vår fauna.
Ha de bra/ Liam

Svar. Mystiskt! Djuren lät störrre än räv. Å andra sidan lät min lilla katt Stalin som ett helt tåg innan hon snörptes. Ska kanske ge mig ut till andra sidan viken i natt? Med lykta?


Brunstskri i natten

Pappa ringer och säger att det antagligen var brunstiga rådjur som lät så galet mycket.
Hoppas att de fick ligga.
Virt

Och snart firar vi 10-årsjubileum!

bokbussnej


Rök på vattnet & blåskatarr

Det är omöjligt att få en diicent latte inom en mils omkrets, men vanlig snutjava med mikrovärmd rödmjölk går ej av för hackor.
Det var frost i natt.
Tror jag.
Det är nåt vitt på marken i alla fall.
Det ska bli nio grader varmt framåt dagen.
Och det ryker på sjön, "Smoke on the water", Deep Purple, den älskade jag som barn. Det gjorde väl alla som barn? Man lärde sig spela riffet på en enda sträng och sjöng på Kalle Anka-engelska: "We all käjm out to Montrö", fast antagligen inte ens så nära, bara läten: "weu weu wöö wö wö wöö-weu".
Nyss fick jag akut blåskatarr av att besöka utedasset, det finns iget rinnande vatten såhär efter sommaren, och ingen diicent latte, och inga t-banor som bara går till Gullmarsplan. Härligt.
Weu weu wö wöö wö wöö-weu. And fajja in da sky.
Virren


Linköpings Palme-mord

På TV4 Öst visar de Östgöta Correspondenten, min gamla arbetsplats, som skriver att nu är ett år sedan mordet på en åttaårig pojke och en 56-årig kvinna. Gärningsmannen är ännu fri. Det är Linköpings eget Palme-mord. Oskulden försvann där. Corren ber allmänheten om hjälp i en mycket ovanlig apell över hela förstasidan.
Fredrik

Greider - ta hand om dig!

Tja. Tror du vi kan starta en klädinsamling till Göran Greider så han har något som inte är så.... onytt?!! Hans svarta kortärmade skjorta ser gul ut, så blek den är. Tack o hej Christian.
Svar: Haha. Jag tänkte också på det i "Uppdrag granskning". Men framför allt hans…ohälsa. Greider är ju fantastisk så det vore dumt om inte han tog hand om sig lite bättre. Karln är en vandrande hjärtattack!

Skri i natten?

Det är helt vansinnigt svart, jag ser stjärnor, månen är full och nästan kritvit och några slags djur skriker som att de håller på att dö bortåt viken.
Vad är det? De låter som okastrerade ångestkatter fast värre. Borde jag ringa en, eh, veterinär?
Fredrik

Stockholm-Motala

Åkte X2000 bredvid en lätt knasig tant.
Mamma hämtade mig i Mjölby, berättade om folk som dött på sistone, folk som blivit svårt sjuka, folk som drogats på krogen. Det är mycket elände i Motala.
Och oj vad komplicerat det är att handla på stormarknad. (Ica Maxis vagnar passar inte i Konsums till exempel).
Och oj vad lugnt det är här på landet i Djupvik. Spadervarning utfärdas.
Virr
Salstern när det är höst:
Salsternhöst

Mister, dagens västkust

"Kyrie" med Mr. Mister är dagens låt!
Virre

På väg mot vischan

Det är märkligt svårt att dra från stan.
Alltid är det nåt man tror man missar.
Noggranna bloggläsare har märkt att jag mått rätt miffo på sistone så det tänkte jag försöka reda bot på med en rejäl dos psykofarmaka och lantluft. Drar till familjens sommarstuga i Djupvik, norr om Motala, strax (så här såg det ut i somras där, nu är det kallare antar man).
Jag tänker så här: skogspromenader, lugn och sjöutsikt kan göra mig gott (även om jag är rädd att det kan ge motsatt effekt. Vi får se, spännande! Kanske finns kantareller kvar?).
Jag borde förstås strunta i att blogga men det lär jag göra ändå, om slöuppkopplingen fungerar.
Virre
Ps. Skojade om psykofarmaka. Men inte om resten. Ds.

Bob-recensioner

Se där, Markus Larsson var heller inte direkt impad av Bob. Ett minus! Nisse Hansson i DN gillade dock spektaklet, liksom Dan Backman i Svenskan. Vad Lennart Persson tyckte vet man tyvärr inte av internet, eller så är det denna.
Fredrik

Bobby D är knäpp

Jag drack en del öl men det hjälpte inte - eller om det var ölens fel, vad vet man? - för Bob var hemsk och jag blev så besviken att jag gick därifrån. Speciellt hans grej att alltid gå upp i ton mot slutet av varje vers och göra träskrockversioner av alla låtar.
Konserten var som för nåt drygt år sedan när jag såg honom senast. Han stod bakom sitt elpiano och sög.
Drog hem, åt ostbågar och kollade "Grattis världen" istället och Orlando Bloom hos Letterman. Roligare, mycket roligare.
Fredrik

Bobby, dagens konsert

"Is your love in vain?" med Bob Dylan är dagens låt!

Can you cook and sew, make flowers grow,
do you understand my pain?
Are you willing to risk it all
or is your love in vain?


Fredrik
Varför kär i upptagna? Mail

Ytterligare con med att vara full på konsert el annorstädes: världen glittrar lyckligt & man blir snygg även i en gammal sofomössa röd nästipp ses dessutom som 'charmigt' ist för 'alkoholiserat'. /C
Svar: Möjligtvis i en spegel?
***
I slutändan måste nog full på Dylan vinna ändå. Du märker du inte att det är kallt när du ska hem, och om det återigen händer att du blir arg och sticker från konserten kan du alltid sätta dig någonstans, ta en till öl, lugna ner dig och gå hem och sova istället. Mycket sömn = mindre bakfylla.
För att göra morgondagen så enkel som möjligt, passa på att gå på många förhandsvisningar av biofilmer, eller något sånt. /Joacim

Svar: Faktum är att jag inte är sugen på konsert alls. Inte ens Bob.
***
"Gissa fimpen" i Svenska Dagbladet finns visst att läsa. www.svd.se. Menyn till vänster - Tecknade serier. Klicka upp vilket seriealternativ som helst - Zits t ex. Under seriestrippen finns en rad länkar till de andra serierna. Sista alternativet är "Stockholmsnatt". Ser fram emot en ny veckas bloggande av hr Virtanen. ;) Mvh, Maian
Svar: Tack!
***
Varför blir man bara kär i tjejer som är upptagna?
/Martin

Svar: 1. För att vi älskar att tycka synd om oss. 2. För att vi älskar att spela onödigt stora roller i våra egna liv.
***
Kul, men vilka droger?
Hej! Jag garvade rejält när jag läste ditt spalt om en gay-Bond i lördagens blad. Skitkul! Men allvarligt talat - inte var du helt upprätt när du skrev den? Något måste du ha tagit, eller hur? Men kul blev det - och inte så himla politiskt korrekt. Åsa Petersen lär komma och jaga dig med blåslampa…
Hälsningar

/Göran L
Svar: Hög på livet! (Det var i fredags…i dag: måndag).
No färsbiff, please

Jag:
- Nej, jag vill inte äta afrikanska jävla färsbiffar.
Jonna:
- Nu får du sluta vara så rasistiskt!
Jag:
- Det kommer jag aldrig att sluta vara.
Jonna:
- Jaha. Var behagar du äta nånstans då. Freeeedrik?
Därpå, just nu, blev det tyst.
(Gissar på att vi går ner i Globengallerian och inte till personalmatsalens afrikanska färsbiffar…ja det gör vi, Jonna ställde sig just och klappade händerna i ett "rör er nurå, kom igen då!"…och Markus och jag reser oss...NU)
FredFull eller inte på Dylan?

Det har blivit är kallt.
Att gå för länge utomhus gör öronen olyckliga.
Jag borde skaffa en ny mössa. Den fyra år gamla SOFO-mössan fungerade i New York men inte här, det blir ju bara för fånigt. Eller har vi ett varvet-runt-läge månne?
Jag ogillar i allmänhet att bära mössa, men mindre och mindre ogillande med åren.
Man lär sig att leva med sitt utseende. Det är ok att vara ful i mössa.
Det har blivit kallt.
- Det stora månsdagsvemodet rullade plötsligt in. Det var på tiden, sa Markus nyss, lakoniskt.
Nu: lunch.
I kväll: Bob Dylan.
Frågan är: berusad eller inte berusad på konserten?
En kort pros- and cons-lista över detta:
Berusad fördel: Lättare att stå ut med jobbiga låtval och irriterande versioner. Kan även förhöja trevliga upplevelser av bra versioner.
Berusad nackdel: Jobbigt att drabbas av baksmälla under konserten. Jobbigt att behöva gå och kissa. Jobbigt att vara bakfull i morgon.
Hm.
Svårt fall.
Det har blivit kallt.
Virre

Papperslöst

Jag fick ingen Svenskan i morse. Det är väldigt irriterande. Och kaffet blev bittert.
Måndag.
F

En porrig pool av choklad

Skit. "Fröken Julie" var inställd på grund av sjukdom. Det måste ju vara nåt allvarligt eftersom bara amatörer ställer in för influensa typ. Och Micke Persbrandt och Maria Bonnevie är ju inga amatörer.
Trist. Jag var bautapeppad. Massa andra blev också olyckliga eftersom samtliga andra föreställningar är slutsålda.
Istället blev det Helen Chadwick-utställningen på Liljevalchs. Den var cool. Väldigt mycket köttsnopp, könshår och liknande. En pool med flytande bubblande choklad och fallos i mitten kan vara det mest obscena jag sett. Dirrty.
Därpå "Bröderna Grimm" på bio. Rätt kass.
Det var det det.
Virre
Chokladpool
Helen Chadwicks chokladpool.

Charlie, dagens dödsgospel

"Feel like going home" med Charlie Rich är dagens låt!
Virt

Nu: August

O-Baren har blivit fresh igen.
Och nu är det dags för Fröken Julie på Dramaten. Strindberg!
Tror faktiskt att vi ska äta på Fridays innan. Det är skruvat.
Fredrik

april 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hits