Må julskinkan vara med er

Skånegatan tindrar trots att det inte är nån snö. På Pet Sounds slås alla tänkbara försäljningsrekord och det är kul. Cd-skivan är inte död. Inte där.
Mange Högmyr satt där och fikade. I morgon kväll dj:ar han på Debaser. Jag hade nog hamnat där om jag inte hade lämnat stan snart. Framåt julaftonskvällen är annars Kvarnen en klassiker.
Och i kväll är det en annan klassiker: Tranans julfest. Det blir alltid ett fyllemayhem. Och Olle Ljungström ska vara tomte!
Tur att jag lämnar stan.
Det blir inte mycket bloggat de närmsta dagarna, antagligen inget alls.
God jul på er.
Må julskinkan vara med er.

Jul, jul, strålande jul

Det är då alltid underligt att det är samma visa varje jul: jag åker hem till Motala mer eller mindre som ett vrak. Och sedan ligger där i soffan och kollar på risiga filmer och fylls med köttbullar av mamma. Det ska bli himla mysigt.
Men några julklappar har jag inte hunnit köpa. Jag är usel på att köpa julklappar. Av lathet, antar jag. Men även för att tiden inte riktigt räckt. Och av själva trängselpaniken på stan. Man blir ju tokig av den. Men jag har lyckats fixa en urfin present till Maggie.
Får ge alla sex systerbarnen cash istället. Och stryk förstås. Det gillar de.

Uffe, dagens julgransbelysning

"Snart kommer änglarna att landa" med Ulf Lundell är dagens låt.

P3 stinks i dag

Ursäkta men vem är det som lägger musiken i P3 i dag? "Fairytale of New York", toppen, men i övrigt: eurodynga och massa annat iskallt ojuligt skräp och misslyckade indieval.
Nu: en vidrig jullåt av Blümchen.

Slutet

Typiskt. Obehagliga idiotmailare knäckte Amerikansk tant. Det krävs mage och erfarenhet för att stå ut med the crazy people.

Kelly, dagens köttbullsjultallrik

"How to make gravy" med Paul Kelly är dagens låt.

Hitta Nemo - I Huskvarna!

Nemo

Kära Fredrik,
Vill du göra en otroligt fin insats inför jul snälla du...
Min helgråa innekatt Nemo 5 månader försvann förra veckan då vi var ute och gick 100 meter från hemmet. Han blev rädd och drog iväg med både koppel och sele på Kvarnvägen uppe i Huskvarna.
Jag har legat sömnlös, letat och ropat efter honom i timmar, anmält hos poilsen, satt upp och delat ut hundratals lappar, kattsidor, knackat dörr, annonserat i lokaltidning, likaradio har efterlyst osv.
Inte ett spår efter honom!
Hans syster är jättepipig sedan han försvann. De lämnade inte varandra en meter här hemma. Och det är verkligen tomt här hemma utan honom. Han var verkligen min bebis.
Kan du inte lägga ut en bild på honom på bloggen eller något??
Vi åker bort över jul så de tta är verkligen det sista desperata försöket eftersom vi inte kommer kunna leta efter honom på ett tag.
STOR HITTELÖN till den som finner honom! Skulle vara den finaste julklappen jag fått i min liv om han kom tillbaka.
Stort tack och God Jul i förhand!!
//Hedda Blext
Mobil 073 621 32 82 (om ngn sett ngt!)

Hjärtskärande julrock

"How to make gravy" med Paul Kelly är världens näst bästa jullåt. Skaffa den.
Den handlar om Joe som sitter på kåken och är ledsen för att han screwade upp det igen. Han ber Dan att hälsa familjen. Han undrar vem som fixar såsen nu och lovar att en vacker dag ska han make it up till dem. Men jag tror ingen riktigt räknar med det. Hjärtskärande vacker rock från Australien. God jul.

NYPDs försvunna julkör

Eftersom jag nu under min semester här på jobbet i Globen är upptagen med att jobba och med att se Jonna vara rätt svårt förkyld så länkar jag till en gammal New York-krönika som handlar om världens bästa jullåt.
Och här är en ny krönika om elaka kvinnor i julhandeln som jag hade glömt att jag skrivit...


Le Sport, dagens Whamskinka

"Last christmas" med Le Sport & Montt Mardié & Mr Suitcase är dagens låt. (Lyssna här).New York-kaos

Jösses vilket kaos det måste vara i New York, NY, nu när t-banefolket strejkar. Bjurman, hur är läget? Manhattan är säkert helt okej, eller?

Ljusare tider framåt

Kom ju på där i sängen: allra värst med "Lost highway" är långtråkigheten. Det finns inget "intressant" med den.
Och förut sa P3 att det värsta mörkret är över nu och vi går mot ljusare tider. De spelade Beatles "Here comes the sun". Jag drack kaffe, läste Svenskan (ska skaffa DN), rökte cigg och tittade ut på den gröna fasaden på andra sidan Renstiernas gata. En skvätt snö på taket.

Glögg igen, Lynch igen

Ännu en julglögg: hemma hos Kicki. Nästa hela nöjesredaktionen var där. Heltrevligt. Misstänker att några av dem kommer att slinka vidare till Kvarnen eller så och andra till Sexfesten (en tidning som heter Sex). Jag lunkade hem med röda öron och het panna. Feber?
Ska kolla "Lost highway" på SVT2 i sängen. Såg den med Karolina Ramqvist på Victoria för snart tio år sedan för första gången. Tiden flyger. Gillar inte den filmen. För tom, otäck och sjuk. Som det mesta av David Lynch. Men ändå har den nåt. Precis som David Lynchs alla grejor. "Intressant" och "spännande", som vi brukar säga.

Jag: nummer 5

Kolla, tidningen Stureplan tycker att jag är inne igen. Tack.
Kan med anledning av detta meddela att jag ägnade hela dagen i går åt att göra TV8-reklamfilmer med Åke Ortmark. Han är mäktig alltså. Och en lysande skådis visade det sig. Tror att de blev väldigt kul.

Hinner hem till jul

Mamma, pappa! Jag kommer hem i jul. Kan ni snälla hämta mig på Mjölby station klockan 18.15 på fredag? Hinner inte ringa - och inte köpa julklappar heller tror jag men jag kan väl få komma ändå? Snälla?
Puss, tack. /Kalle

O'Jays, dagens julgransjuice

"Christmas ain't christmas (without the one you love)" med The O'Jays är dagens låt.

Tha Band, dagens julkörv

"Christmas must be tonight" med The Band är dagens låt.

Rob, dagens lutfisk

"A New York christmas" med Rob Thomas är dagens låt.

Jag, en disktrasa

Och som jag gissade: I dag är det nära-döden. Två hårda kvällar på raken håller inte. Jag är för gammal. Jag mår som en disktrasa. Men det var en sensationellt lyckad 30-årsfest. Tack Lili! Och bästa bordet: Lina, Emelie, Quetzala, Jens och Jennifer.
Det enda jag lyckats göra i dag är att kolla på en Janne Schaffer-dokumentär. En stor, snäll man.
Nu måste jag äta enorma, enorma, mängder fett.

Indiepaparazzin träder fram!

Hej Fredrik!
Vad fint du har skrivit om mig. Det kändes så bra att jag skrev lite om dig också;
http://www.rockfoto.nu/?i=blog
Läs det med glimten i ögat.
Och mellan dig och mig, här är en presentbild från igår som tröst.
Pauline
Emeliejag
Svar: Elaka mediahyena!


mars 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
hits