ÅSIKT

Nakenmodellens bok slängs oftast i soporna

Har Jordan skrivit Englands mest ointressanta bok?

KULTUR

Litet intresse för skandalmodellens självbiografi.

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.
Författarinnan Katie ”Jordan” Price med senaste boken.

Skandalmodellen Katie ”Jordan” Price är en av Englands mest omskrivna kvinnor. Efter en framgångsrik karriär som nakenmodell, så kallad ”Page 3 girl”, programledare slog hon 2004 in på författarspåret.

Jordans första självbiografi ”Being Jordan” sålde, mot alla odds, mycket bra – över en miljon exemplar.

2006 kom skandalmodellen ut med en andra självbiografi, ”Jordan: A Whole New World”, som också den sålde bra. 2008 kom den tredje självbiografin ”Pushed to the Limit”.

Privata detaljer

De tre biografierna innehåller alla självutlämnande information om den skandalomsusade bystdrottningen. Den första handlar om hennes liv som modell, de två andra om hennes liv som gift och mor till tre barn vara en av dem med en utvecklingsstörning.

Jordans depressioner och skandaler, hennes mammaroll och äktenskap med modellen och sångaren Peter André avhandlas ingående.

Efter biografierna har Jordan även släppt ett antal, spökskrivna, romaner. Böckerna har fått utstå mycket kritik, men har också fått extrem uppmärksamhet i medierna, framförallt på grund av författarinnans kändisskap och vilda leverne.

Mardrömslistan

Nu har skandalmodellens böcker hamnat etta på en lista som är de flesta författare mardröm: de har korats till de böckerna i England som oftast slängs eller lämnas på hotellrum. Uppenbarligen har inte ens de skandalsuktande engelsmännen nog med intresse av en bystdrottnings privatliv, för att låta boken få en plats i bokhyllan.

Den icke–åtrovärda listan publiceras av resesajten Travelodge och innefattar 7200 böcker som har lämnats kvar på hotellrum. Förstaplatsen innehar Jordans tredje självbiografi ”Pushed to the limit”.

I gott sällskap i toppen

Nakenmodellen Jordan kanske inte behöver skämmas alltför mycket för förstaplatsen – hon är i gott sällskap där i toppen på den fruktade listan. Som tvåa återfinns amerikanska presidenten Barack Obama’s bok ”Dreams from My Father”.

Lina Thorén / Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM