8 bärbara grillar till picknicken

Foto: Thinkstock
Lax och sparris är snabbgrillat och passar bra på den mindre grillen.
HUS OCH HEM

Snart är grillsäsongen i full gång. Bli klimatsmart och välj bort engångsgrillen och investerar i en bärbar grill till picknicken i stället. Här är 8 smarta modeller.

Tranquio Tao27 är en handgjord kolgrill från Thailand av lera samt återvunnen plåt från konservburkar och hinkar. Utseendet kan därför variera mycket i både färg och mönster. 1 495kr, Balkongshoppen

Picknick-grill med låsbart lock och infällbara ben. 286 kr, Byggmax.

Everdure Cube kolgrill är utrustad med en värmeresistent bottenplatta och handtag.. Den integrerade förvaringsbrickan i bambu och serveringsfatet gör det enkelt att ta med det du vill grilla. Porslinsemaljerat grillgaller, som är lätt att rengöra. 1 899 kr, Kitchenone.se.

Landmann Piccolino kolgrill. Emaljerat klot i härligt turkos och smidig kolhållare inuti. Rostfri grilltång som kan hängas i benställningen. 529 kr, Bagaren och kocken.

Pop Up Grill. Bärbar grill som är enkel att montera. Fyll på med kol hemma. Kan även användas över öppen eld. Ihoppackad är grillen platt och enkel att bära med. 299 kr, Naturkompaniet.

Biolite portable grill är ett extra tillbehör som passar Campstove och Cookstove, 1 095 kr respektive 1 600 kr. Samtidigt som du eldar laddas det inbyggda batteriet så du kan ladda din smartphone. Lätt att montera med två stödjande ben som enkelt fälls ut. 650 kr, momojord.se.

Hopfällbar och bärbar grill från Bbq quick. Fäll ut den som om den vore ett tidningsställ och placera den på marken. Därefter är det bara att fylla grillen med kol och sätta på gallret. 499 kr, Cdon.com.

Lotusgrillen ryker inte när den används, trots att det är en kolgrill. Den tänds snabbt tack vare den batteridrivna fläkten, och är dessutom enkel att rengöra. Det går även att flytta grillen under pågående grillning tack vare de dubbla ytterlagren, utan att du riskerar att bränna dig. 1 389 kr, Kitchentime.

Rengör grillgallret miljövänligt

Efter avslutad grillning så kastar du grillgallret i gräset och låter det ligga över natten. I bästa fall har daggdropparna gjort att gallret är lätt att borsta rent dagen efter.

ARTIKELN HANDLAR OM