Samsung visar största tv-skärmen: The Wall

Foto: TT NYHETSBYRÅN
Väggen – The Wall är en 146-tums tv-skärm.
HUS OCH HEM

Sugen på en större och annorlunda tv-skärm?
Vad sägs om 146 tum eller en ihoprullad variant.
På CES-mässan i Las Vegas presenterar Samsung både och.

Just nu pågår konsumentelektronikmässan, Consumer Electronics Show, i Las Vegas. En mässa där mängder av företag visar upp sin senaste teknik och försöker bräcka varandra, inför 180 000 besökare under fyra intensiva dagar.

Största skärmen

Att våra tv-apparater blir större har inte undgått någon. Men Samsungs senaste variant tar hittills priset. På mässan visar företaget upp The Wall – en kantlös 146-tums 4k-tv (drygt 3,7 meter) med spännande funktioner. Än så länge en prototyp, men företaget utlovar lansering under våren.

”Väggen” är modulär för att du ska kunna minska och öka storleken efter behov. Det handlar helt enkelt om att visa bilden i olika storlekar.

MicroLED-tekniken i The Wall eliminerar behovet av färgfilter och backlight och ger användaren den bästa tänkbara tittarupplevelsen. MicroLED sätter en ny standard för framtidens skärmteknik.

Rulla ihop skärmen

Vid sidan om "The Wall" visades också flera innovationer som ska ingå i Samsungs sortiment av tv-modeller för 2018. Ny displayteknologi och tekniker för att göra tittarupplevelsen enklare genom att koppla samman tv med andra enheter i hemmet finns.

Företaget har också fått patent på en tv-skärm som kan rullas ihop. En enhet som aktiveras med fingeravtryck, där skärmen helt enkelt kan rullas ihop så den inte behöver tar upp någon nämnvärd plats. Ställ den i garderoben när du inte tittar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Internet

Samsung

Teknik