Här hittar du bästa bolånet

Ny service på Aftonbladet.se

NYHETER

Nu kan det vara dags att se över sina bostadslån. För första gången på länge har den bundna räntan för exempelvis ett tvåårigt lån blivit nästan lika låg som för ett rörligt.

Aftonbladet bostad erbjuder dig nu möjligheten att jämföra ditt eget lån, bank för bank.

Du behöver bara gå in under rubriken "Bästa bolån" på Bostads förstasida - och sedan är det bara att klicka fram jämförelser för det bolån som passar just dig. Antingen du ska ta ett nytt lån vid bostadsköp eller lägga om lånet.

Du får besked i kronor direkt och kan se vilket bolåneinstitut och vilka villkor som passar just din bostadsaffär.

Opartisk service

För den här nya tjänsten svarar internetföretaget Comboloan. Att Aftonbladet valt att koppla till just deras tjänst beror på att den är unik och ger en god och opartisk service direkt till konsumenten.

Det är viktigt för Aftonbladet Bostad. Precis som vi tidigare samarbetar med exempelvis Lantmäteriverket om vår unika tjänst Huspriset med alla svenska villa- och fritidshusaffärer de senast tolv månaderna, dagligen uppdaterade.

Jättebra service.

- Vi har utvecklat den här tjänsten med olika bra bolåne-tips, säger Fredrik Strand, vd för Comboloan. Bland annat hur man undviker onödiga avgifter.

Hur många banker är med?

- Vi har med alla bolåneinstitut för jämförelse och sex av dem har hittills även kopplat till möjlighet för ansökan: Spintab, SBAB, Europeloan, HSB Bank, Bokredit och JP Bank. Vi hoppas förstås att alla bankerna kommer att finnas med för denna tjänst.

Vad är Comboloan?

- Kort kan man säga att vi är en oberoende bolåne-förmedlare med affärsidén att ge god service samtidigt som vårt jobb finansieras av de banker och bolåneinstitut som kommer med.

Kan man verkligen vinna mycket på de här jämförelserna?

- Definitivt. I dag ser jag att det är 0,8 procent skillnad mellan högsta och lägsta rörliga ränta och det är 8 000 kronor brutto i årskostnad. Eller 5 600 kronor efter skattereduktion.

Aftonbladets egen analys just nu:

Det verkar fortfarande vara en klok affär att ligga kvar med rörligt lån på den rätt stabila räntemarknaden.

Den som vill sova riktigt lugnt kan ju dela upp sitt lån med en del rörligt och kanske ett par olika delar på ett, två och fem år.

Det är hela tiden viktigt att kunna jämföra och att spela ut de olika långivarna mot varandra. Det finns mycket rabatter och en hel del bonus inbyggt i konkurrensen om man har en god bostad att belåna.

TILLBAKA till aftonbladet.se/bostad

Lennart Arnstad