Sjöutsikt för 6,35 miljoner

NYHETER

Har du 6,35 miljoner är det bara att flytta in. Trettio meter egen terrass med bländande sjöutsikt ingår.

I morgon premiärvisas en del av härligheten på jätteutställningen Bostad 02 i Hammarby sjöstad.

27 visningslägenheter lockar - den här är allra dyrast.

Foto: PERNILLA WAHLMAN
DEN DYRASTE BOSTADSRÄTTEN Inredningsarkitekten E K af Donners - här med dottern Beata - är projektledare för byggföretaget NCC:s visningslägenheter på Bostad 02 i Hammarby sjöstad. Temat för dyraste bostadsrätten är "Plats för den man älskar" - och har man råd är det nog lätt att bli förälskad i den här lägenheten på 144 kvm och med totalt nästan 30 meters terrass ut mot vattnet och Södermalm.

Bostad 02 invigs på torsdag med jippon och dans på häftiga vattenscener. Arrangören, Stockholms byggmästareförening, räknar med 50 000 besökare under elva dagar, till och med 25 augusti.

Aftonbladets guide ger fakta om samtliga visningslägenheter, varav fem är allmännyttiga hyresrätter - för 9 500-14 000 kr/mån.

Många visningshem bjussar på tittvänlig, inspirerande och funktionell inredning. Goda formgivare och arkitekter ställer upp.

De 22 bostadsrätterna kostar tillsammans 61,3 miljoner, vilket krasst vattenspeglar hur marknadskrafterna styr i Hammarby sjöstad.

Stans bostadsmarknad hotas av prismässig sjösjuka. Massor av tjusiga och dyra lägenheter är till salu längs Stockholms underbara stränder.

Just i dag bjuder mäklarnas internetsidor ut 132 bostadsrätter, enbart i Hammarby sjöstad! Billigast är en 1,5-rummare på 45 kvadrat för 1,26 miljoner. Kanske att kasta sina pengar i sjön.

Men visst är den redan hyfsat fungerande sjöstaden värd en mässa. Kan bli en unik och härlig stadsdel när byggdammet lagt sig.

Lennart Arnstad