De har råd att satsa på drömkåken

Foto: anders carlsson
vinnarna Liselotte Edblad, Jimmy Eriksson och sonen Milton tillhör vinnarna på villamarknaden. De bor nämligen i Örnsköldsvik där invånarna enligt en ny undersökning behöver lägga minst pengar på boende i hela landet. MoDo-huset - förstås - på 145 kvm är byggt 1970 och kunde efter lite prut köpas för 470 000 kronor.
NYHETER

Liselotte Edblad, 24, håller upp babygrabben Milton och visar var han ska få växa upp.

Hon har just skrivit på köpekontrakt för villan i Örnsköldsvik. Vars invånare enligt en ny undersökning har bäst råd med eget hus.

- Jimmy och jag har varit ihop i åtta år och har letat hus länge, säger Liselotte. Nu när vi fått Milton är det dags att slå till. Vi föll direkt för det här välskötta huset på Jaktstigen i Domsjö.

Ett MoDo-hus, förstås. Som sig bör i hockeyfrälsta Ö-vik. Byggt 1970, 1,5-plans, 145 kvm stort med 95 kvm källare.

Kunde pruta lite

- Priset var 490 000 kronor, vi bjöd 495 000 men kunde pruta till 470 000 efter besiktning där en del fel sänkte priset, säger Liselotte Edblad. Vi lånar till köpet och även till renovering. Räknar med en månadskostnad på 5 900 kronor, det är ju hyfsat.

Nu överger familjen hyresradhuset som kostar 4 200 kr/mån plus el.

Rimliga prisnivåer

- Vi har bra fart på villamarknaden, säger mäklaren Rune Holmstén på Föreningssparbankens fastighetsbyrå. Här ligger ju priserna på rimliga nivåer, det inser i synnerhet stockholmarna.

Enligt Föreningssparbankens nya boindex behöver folk i Örnsköldsvik bara lägga 7 procent av sin inkomst på bolånekostnader, minst i hela landet.

Sämst till ligger dyra Storstockholm där hela 23 procent av inkomsten måste gå till bolånen.

Lennart Arnstad