Succé för Bopriset

En halv miljon besökare på aftonbladet.se:s nya husköpsguide

NYHETER

Bopriset har blivit en jättesuccé på aftonbladet.se/bostad.

Sedan starten för bara ett par veckor sedan har redan över en halv miljon besökare klickat in sig på vår unika guide till alla husköp i hela landet.

Många beställer sedan ännu mer fakta med ortspriser, fastighetsinformation och befolkningsstatistik.

Från starten den 22 april till och med den 4 maj hade Bopriset 480 000 besökare. Det är senaste totala sammanräkningen. Men sedan dess har antalet besökare givetvis klättat rejält över halvmiljonen.

– Det är ett oerhört gensvar, säger Berndt Ringdahl, vd för Värderingsdata, som sköter Boprisets databas. För övrig statistik svarar Infotrader, Ronneby.

Några vanliga frågor med svar:

? Varför saknas ibland villor och fritidshus som jag vet sålts för en tid sedan?

Svar: Bopriset redovisar de köp som blivit lagfarna – alltså registrerade vid tingsrätterna – senaste tre månaderna. Fler köp längre tillbaks i tiden kan man beställa som extratjänst. Det kan också vara så att flera fastigheter ingår, då finns de inte med.

? Måste man klicka på varje ”husprick” för att få upp en faktaruta?

Svar: Antingen gör man det eller också håller man bara markören kvar på pricken - då kommer informationen upp i en ”pratbubbla”.

Varför finns inte bostadsrätter med?

Svar: Det finns ännu ingen officiell statistik för bostadsrätter. Tyvärr.

Kan man få mer information än det som står i faktarutorna?

Svar: Ja, du får en rejäl dos information genom att titta på statistik och diagram till höger om kartorna när du går in på län/kommun. Bland annat får du köp och priser sammanställda på årsbasis för varje församling i den kommun du är intresserad av! Missa inte det.

På min dator blir det inbland konstiga tecken och lite strul. Vad beror det på?

Svar: Bopriset går bäst i PC – som ju 95 procent av användarna har – och är utvecklas för programmet Explorer 6.0 eller senare.

Lennart Arnstad