Glöm vitt – välj mönstrade väggar!

Nu längtar vi efter färg

1 av 2
Än är det inte över med grafiska mönster och 50-tal. Verner Panton tas upp igen, både som tapet och tyg. Stolen är också hans. Tapet, 490 kr, Midbec.
NYHETER

Jättelika mönster och en flirt med hela 1900-talsnostalgin - höstens trendigaste tapeter är djärvt mönstrade.

Alla färger är helt okej, men grönt och gult kommer starkt. Mörkt rött, blått och brunt har också blivit hett, men funkar bara i riktigt ljusa rum.

En annan trend som kommer allt starkare är att satsa på en enda rulle tapet. Kanske tar vi med oss rullen från en utlandsresa eller från ett besök på en loppis.

Man kan också göra egna tapeter - ta hjälp av en datafotofirma. Den enda rullen kan användas som tre våder bakom ett vackert skåp. Som en stor fyrkantig målning, eller som en remsa på varje vägg med oregelbundet avstånd.

Det har aldrig varit enklare att tapetsera. I dag finns tapeter vars klister ska rollas direkt på väggen och som inte sväller, utan blir släta från första utstryk.

En söndermålad vägg räddar du med återställartapeter - funkar även på vävtapeter.

Färgstarkt på frammarsch

Nu blir hela rummet målat. Och inte längre i endast vitt.

Marcel Wanders har gjort guldrummet med sina egna väggljusstakar i ad-kollektionen. Väggfärgen har använts på allt: vägg, taklist och tak. Guldfärgen kommer från Alcro, 887 kr för 3 liter.

Trendiga tapeter

Nostalgi

Så lagar du en trasig tapet

Läs också: