Hitta ditt drömkök!

Hyrestvåans kök blev fint med färg och fantasi

1 av 6 | Foto: magnus torle
som roomservice. Jenny Fröman vid diskbänken i sitt nya fräscha kök som systern Hannah, vid bordet, gjorde om när Jenny var bortrest på kurs.
NYHETER

Jenny Fröman fick nytt kök – av sin syster och en kompis.

– Jag vet precis vilka detaljer jag tycker om men det gick lättare för dem att se till helheten, säger Jenny.

Jennys syster Hannah Lemholt och hennes kompis Sandra Olofsson gav som present planering och uppfräschning av Jennys hyrestvåa i Helsingborg.

– De intervjuade mig först om färg, funktion och form, om vad jag tycker är viktigt. En vecka när jag var på kurs gjorde de klart, lagom till min födelsedag.

Köket var gult innan omgörningen och det sandfärgade kaklet försvann i det. Nu är väggarna äggskalsfärgade, och fondväggen kaffebrun.

– Jag stod själv för kostnaden, de för arbetet och som grädde på moset fick jag kromad inredning av mina föräldrar i present plus de två magnettavlorna, hängarna över diskbänken och knoppar, plus skålar och annat som gör att köket känns nytt och precis som jag ville ha det.

– Hela lägenheten går i jordfärger, kaffebrunt i köket, sand och kamel i rummen. På så sätt känns lägenheten större. Och kökets korkoplast kommer till sin rätt bättre nu. Egentligen kan jag även byta möblerna i rummen med varandra, mycket är just glas, trärent, bruna toner, krom och vitt.

– Jag har valt färg som är ”allergifri”, vilket är något dyrare än annan färg.

Kostnaden för det fixade köket blev med alla inköp och presenter bara 2 500 kronor.

Budget – totalt 2 500:-

Jennys bästa tips

Liten kostnad-stor skillnad

Läs också:

Riva ut allt, eller bara piffa upp? Inspireras av tre nyfixade drömkök i helt olika prisklasser.

Lillemor Dahl

ARTIKELN HANDLAR OM