Reinfeldt inreder!

Fredrik och Filippa mixar lyx med Ikea

Foto: Montage, bilden är manipulerad
Dyra drömmar Statsministerparet Fredrik och Filippa Reinfeldt slår till med en ny dubbelsäng nu när de flyttar från Täby till Sagerska huset. 46 500 kronor går den på. Gästsängarna är desto billigare, 872 kronor.
NYHETER

Reinfeldts fyndar gärna på Ikea, men sover kungligt.

Aftonbladet har tagit en titt på det ljuva livet i Sagerska.

Sagerska huset

Inom kort byter Fredrik och Filippa Reinfeldt mexitegelvillan i Täby mot Sagerska husets salonger.

Där väntar inte bara en slående utsikt över Stockholms ström. I den 300 kvadratmeter stora privatvåningen kommer även ett helt nytt möblemang att stå färdigt.

Billy och drömsäng

Aftonbladet har tittat på inköpslistan. Trebarnsfamiljen Reinfeldt handlar gärna på Ikea. Under Sagerskas vindskupor ryms nu både bokhyllan Billy och plastbackarna Flaj.

Men i sovgemaken har det inte sparats på kvaliteten. Paret Reinfeldt kommer att sova i en dubbelsäng för 46 500 kronor, medan barnen sussar sött i sängar för 18 000 kronor styck.

Gästerna däremot får nöja sig med enklare doningar: gästsängen Svärfar från Mio för 872 kronor.

Totalt har regeringskansliet köpt in möbler för 136 207 kronor, men då fattas fortfarande två garderober från den exklusiva inredningsbutiken Norrgavel och två soffor från Fogia.

Priserna för de möblerna är ännu inte offentliga, men med de absolut billigaste alternativen hos de två butikerna landar den totala slutnotan på nästan 165 000 kronor.

Får hjälp med disken

Och paret Reinfeldt kommer inte att behöva ta ut sig med att damma och putsa. Hemma i Täbyvillan har Fredrik Reinfeldt gärna tagit ett varv med dammsugaren, men till Sagerska kommer en städare en gång i veckan och fönstren putsas två gånger om året.

Fredrik och Filippa behöver inte heller gräla om vems tur det är att plocka ur diskmaskinen. Hushållspersonal tar hand om såväl det som vittvätten och mellanmålen till barnen.

De har handlat möbler för 165 000 kr

Här är några av möblerna

de köpt in:

Det här ingår i hushållet

Irene Beertema, Eva Buskas