”Jag gillar väggmålningen jättemycket”

1 av 6 | Foto: Jan Danielsson
”Vi gjorde soffan så pass stor att det blev en sängplats med smart förvaring. Eftersom väggen i rummet inte är parallell utan lutar fick vi bort den sneda känslan genom att skapa asymmetriska linjer i sängsoffan”, säger inredaren Jon Eliasson.
NYHETER

Vitt golv, träpanel och väggmålning. Ett halvår efter att Kanal 5:s ”Roomservice” varit på besök är det mesta sig likt i Sofia och Salomon Rutgårds läckra vardagsrum.

Sofia Rutgård

och hennes son Salomons vardagsrum förvandlades från ett mycket slitet rum i stark gul färg till ett ljust rum med mycket yta och få möbler. Tack vare träpanel på väggen och sparsmakade designmöbler fick vardagsrummet en helt ny karaktär. Med hjälp av Johnnie Krig-ströms och Mattias Särnholms flinka fingrar i Kanal 5:s ”Roomservice” var förvandlingen total.

– Det här var nog det svåraste uppdrag vi har gett oss in på. När vi tog bort tapeten var det bara en porös sandmassa kvar av väggen, säger målaren Johnnie Krigström och grimaserar.

Inredningsdesignern Jon Eliasson och snickaren Mattias Särnholm löste det med att sätta upp en läcker träpanel som fick ge stöd åt väggen.

Sofia och hennes son har bott i den 52 kvm stora tvåan i tio år och ville att rummet skulle kunna fungera som ett kombinerat sov-, mat- och vardagsrum.

Förvandlingen de

fick se när inredningsteamet kämpat i fyra dagar var total.

– Jag trodde inte mina ögon när jag kom in i lägenheten. Jag tänkte: ”Det är nästan för bra för att vara sant!” när jag såg det, berättar Sofia Rutgård. Salomon nickar instämmande och fyller i:

– Det är jättefint. Jag gillar lampan och soffan bäst. Vi har en fågel och han brukar sitta i lampan säger han entusiastiskt.

Sofia är väldigt förtjust i väggmålningen och själva helheten av lösningen i rummet,

– Det är så fint att det är så vitt. Det första jag gjorde var att måla om hallen i samma färg så att jag skulle slippa att bli påmind om den orange färgen på väggarna som jag hade tidigare.

Den Miró-inspirerade väggmålningen är ett kärt minne av en resa till Lanzarote som Sofia och Salomon gjorde när han var liten.

– Det var en total överraskning, jag hade ett fotografi liggande i lägenheten när vi står utanför en mur som är målad i den här naivistiska målningen. Jag gillar den jättemycket, säger hon och ler.

JOHNNIES BÄSTA MÅLARTIPS: Gör en väggmålning

Johnnie Krigström, målare i Kanal 5:s inredningsprogram ”Roomservice”.

Agneta Elmegård