”Man kan inte tro att det är samma rum”

Afrikakänsla, caffè latte-väggar och rottinglådor. Ett drygt halvår efter att Kanal 5:s ”Roomservice” förvandlat Patricia Honts vardagsrum är det mesta sig likt när Aftonbladet kommer på besök.

1 av 3 | Foto: Börje Thuresson
Daniel Bergman, inredningsdesigner: ”Patricias vardagsrum var ganska avlångt, därför ställde jag soffan mot fönstret för att korta av rummet. Jag gjorde en arbetshörna med plats för datorn och instrumenten. Patricia ville ha ett rum att umgås i och därför blev det mycket kuddar och sittyta. Istället för mattor blev det en kohud på golvet. Jag utgick från den öppna spisen för att skapa ett skapa en hög mysfaktor med många ljus och mjuka lampor. Bananplantan var en kul grej.”
NYHETER

 D et spelas mycket musik hemma hos Patricia Hont. När Söndag hälsar på är det ljuv popmusik som kommer ur högtalarna. Annars är det Patricia själv som skapar musik på sin synt i vardagsrummet. Patricia Hont bor i en 40-talslägenhet på Söder i Stockholm. Hon var trött på sitt vardagsrum och tyckte till sist att det var så fult att hon inte ville vistas där.

– Det var en så läskig färg på väggarna, det såg sjabbigt och äckligt ut. Inget mysigt alls. Jag kunde inte ens sitta och titta på tv här inne, berättar Patricia Hont och fnittrar åt minnet.

Det rådde målaren Johnnie Krigström och snickaren Mattias Särnholm från kanal 5:s ”Roomservice” snabbt bot på. Tillsammans med inredningsdesignern Daniel Bergman beslutade de sig för att förvandla Patricias nerslitna vardagsrum till en exotisk oas med tydliga inslag från Afrika och Mellanöstern. Varma mjuka färger på interiören tillsammans med rotting, djurhudar och exotiska kuddar lyfte Patricias vardagsrum till nya höjder.

– Jag blev helt chockad när jag såg det. I och med att det var så sjabbigt innan så blev det en himla skillnad. Jag flög på moln när jag såg det. Man tror inte att det är samma rum, säger Patricia Hont om sitt nya vardagsrum.

Mattias Särnholm snickrade ihop en bokhylla och en bred hylla åt Patricias synt- och musikmaskin. Johnnie spacklade och målade om väggarna i en varm caffè latte-färg och inredningsdesignern Daniel Bergman gick på inköpsrunda och hittade lampor och kuddar som gav den slutliga touchen.

– Jag vet inte var de fick den här Afrikainspirationen ifrån egentligen, men det blev mycket bra, det känns som om det är jag, berättar hon.

Patricia Hont har nästan inte ändrat något sedan Roomser-

vicekillarna fick fria händer.

– Jag bytte plats på soffan och ställde plastplantan i hallen. Det är det enda jag gjort. Skulle jag göra om någonting är det nog den fula plastpalmen som åker ut, säger hon med ett leende och sneglar mot hallen. n

Johnnies bästa målartips: Så spacklar du rätt!

Foto: KANAL 5
Johnnie Krigström är målare för Kanal 5:s inrednings-program ”Roomservice”.

Gör Daniel Bergmans glasljus