"Jimi gjorde avtryck – det hoppas vi också göra"

Jimi Hendrix håller ett vakande öga när tjejerna sitter på kontoret.Härnäst anordnar Ellen och Katja Live-opera från Metro- politan New York, en Bellini- föreställning, på biograf Rio.
NYHETER

Oberörd av de nyfikna blickarna stirrar han ut från fönstret; otämjt hår, cool blick och så en rökslinga som snirklar sig ut mellan läpparna.

Evigt odödlige rockikonen Jimi Hendrix pryder fönstret på kontoret Aware: Office.

Här huserar Ellen Tejle, 24, och Katja Uneborg, 30, som är föreståndare för biografteatern och filmkafét Rio i Stockholm.

– Vi har väldigt stora fönster till vårt kontor, det kändes lite som att jobba i ett akvarium och vi behövde ett skydd mot insyn. Vikväggen med Jimi Hendrix var perfekt, säger Ellen.

– Och Jimi var perfekt för oss. Jag älskar gammal 60–70-talspsykedelika, säger Katja som gärna hade varit med under Jimis rockepok.

Förbipasserande blir nyfikna

Jag frågar om det finns någon koppling mellan Bio Rio och den sedan länge hädangångne rockstjärnan. Duon uppfinner genast en, på äkta ”Så ska det låta”-manér.

– Jimi gjorde avtryck i musiken, och vi hoppas också göra avtryck med vår biografverksamhet. Han

var en rebell, gick sin egen väg, säger Ellen.

– Och vårt kontor satsar på grön verksamhet och återvinning, och Jimi är hållbar, säger Katja förtjust och föser undan det långa håret från ansiktet.

De två entreprenörerna tillbringar många sena kvällar av övertidsarbete i Jimis sällskap.

– Folk som går förbi sticker in huvudet och säger ”Å vad snyggt att skylta med Bob Marley!” säger Katja och skrattar.

Pernilla Ericson

ARTIKELN HANDLAR OM