Helgjutet för din trädgård

Betongprydnader är enkla att göra själv – vi visar hur

Foto: tommy durath
Det är bara fantasin som sätter gränser när du vill pynta din trädgård med dekorativa detaljer i betong.
NYHETER

Trädgårdens bastanta prydnader som står pall för en rejäl vindpust och tål både regn och rusk gör du själv i betong. Betongpulver och vatten förvandlas enkelt till de mest charmiga trädgårdsting.

Mitt i all härlig, frodig grönska och skira blomster dyker den upp – betongen!

Det är det som är så skönt med betongprydnader i trädgården. De finns där, men pockar inte på uppmärksamheten och stjäl inte föreställningen från växtligheten. Snarare kompletterar betongen grönskan. Den råa, robusta ytan framhäver det mjuka, slingrande och gröna så att det ser ännu härligare och grönare ut.

Betongbord, duka dig!

Se på betongbordet som smugit sig in i trädgården. Här står allsköns skålar, krukor och bunkar av betong uppdukade. En och annan taklök eller annan planta kan periodvis leta sig ner i kärlen. Mossan får snart ett grepp och klär in betongen i grönt. Det är vackert för den som öppnar ögonen och ser.

Billigt är det också. En enda säck av finbetong kan räcka till många roliga trädgårdsprylar. Flera säckar betong kan räcka till en hel dags pyssel för att glatt gäng som vill prova på att göra något kul ihop. Samla ihop några kompisar och spendera en eftermiddag med att gjuta betong i trädgården.

Dessutom är det underhållsfritt. När det roliga med själva gjutningen är gjort, så är det färdigt. Då är det bara att placera ut prylen på en passande plats och sluta att bry sig om den. Enkelt och smärtfritt!

Av: Anna Örnberg
Foto: Tommy Durath