Höstfint hemma

18 snabba och enkla tips

1 av 2 | Foto: Cecilia Enholm
NYHETER

 När vardagen börjar rulla på känner vi för att fräscha upp hemma inför hösten, trots att kassan fortfarande är skral efter semestern. Men ha tröst, det går att göra massor av kul som bara kostar en liten slant. Håll kvar sommaren ett tag till. Plocka blommor och lägg i en skål tillsammans med flytande ljus. Samla kottar, sand och snäckor – sommarminnen som räcker hela hösten. Du kan också göra en runda i lådor och skåp hemma, säkert hittar du något som kan få en ny funktion. Här några tips som kan ge lite inspiration.

1. Av lera kan du göra roliga detaljer, till exempel hållare för namnlapparna på middagsbjudningen. Rulla leran till ganska små, ovala, klumpar. Platta till dem lite och gör ett snitt tvärs över klumpen med en vass kniv. Låt torka och måla sedan i en fin färg. Olika sorters lera finns i hobbybutiken.

2. En fin bordsdekoration och ljusstake får du av ett vanligt lerfat till krukväxter för några tior i blomsteraffären. Lägg sjösten i botten, cirka 20 kronor för ett kilo på stormarknaden eller blomsterbutikerna, alternativt sand som är alldeles gratis. Några vackra stenar samlade på stranden och ett blockljus så är det klart.

Chatarina Sayah ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM