Inred som ett proffs

Välkommen hem till inrednings- stylisten

Foto: Maria Östlin
Vardagsrummet: Här står en vit hylla, Ikea, soffa Koivisto ”Midtown”, Offect, fåtölj, Koivisto ”Midtown”, Offect. Bordet är hemmagjort. Den omklädda sittbänken kommer från Mio, mattan, Ikea, röda bordslampor, Nordiska Galleriet, värmeljushållare, Ittala. Tyget på väggen är från Marimekko och kuddarna är klädda i tyg från Svenskt Tenn.
NYHETER

Med vackra tyger och kuddar kommer du långt när du ska göra om hemma.

Inredningsstylisten Tina Kjellström gläntar på dörren till sitt hus – och levererar några enkla proffsråd.

Foto: Maria Östlin
Ett vackert hem att knycka idéer från har Tina Kjellström.

Från början är Tina Kjellström skräddare och mönsterkonstruktör men har under de senaste 12 åren glidit in mer och mer på inredning. I dag stylar hon allt från reklamfotograferingar och filmer till Mios möbelkatalog. Tina har även synts i tv-programmet ”Äntligen hemma”.

– Jag blir alltid förälskad i de saker jag arbetar med för stunden, så jag byter jämt stil i mitt hem. Jag gillar färger och byter ofta gardiner och kuddar för att få variation, säger hon.

Rummen i den stora villan utanför Stockholm präglas till stor del av textil med olika motiv och färg.

– Jag har vita väggar så att jag kan leka med färger i detaljerna.

För Tina är det viktigt med ett levande hem. Som förälder tycker hon att det är självklart att barnen ska kunna springa omkring som de vill utan att de behöver tänka på att inte kladda ner soffan eller stöka till.

– Nu är det ju en sån kapplöpning att allting ska vara så rätt, men jag vill absolut inte ha en klinisk utställningslokal där allting står på rad, det är jättetråkigt. Jag har en hel del raka linjer i inredningen, men dem mjukar jag upp med kuddar och starka färger.

Elin Johnson ([email protected])