Nya idéer för ditt hem

Sveriges hetaste designers ger enkla trendtips för våren 2003

1 av 4
Garderobssystemet ”Look better naked” i akryl och alucore.
NYHETER

En stol för lata söndagar.

En matta för jobbets kalkyler eller utsikten från kontoret.

Och en garderob som ger den nakna sanningen.

Unga Maxjenny Forsslund satsar stenhårt.

Förra Möbelmässan fick hon sitt genombrott med en gallermatta. Idag har hon redan fått göra sin matta Stripes åt Ikea. Ändå var det nu i januari hon gick ut sin designskola i Köpenhamn.

Satsar allt

– Nu satsar jag allt, har ett eget företag ”Maxjenny Superstudio” och mattan jag gjort kom först nån dag innan mässan. jag är inte rädd för färger och älskar former som överraskar, men funktionen är förstås klar. Hemma smaskar jag på med färger, men inte så mycket att det inte blir behagligt. Jag har påverkats mer av cat-walkens färger och former än av tekniken, säger Maxjenny, med en mamma som är klädskapare och en pappa som är silversmed.

Finaste ull

– Jag arbetar från Köpenhamn och Malmö just nu, och mitt plexigarderobssystem görs av en producent från Danmark. Här på mässan får jag lobba till max, för jag vill ju att stolen ska komma i produktion. Precis som mattan som är vävd av finaste ull.

Just stolen tillhör de möbler som ligger i tiden hos många designföretag, som ett tecken på att också i möblernas värld vill man komma åt de långa sjukskrivningarna.

Maxjennys bästa tips:

Mattan ”Stripes”.

Lillemor Dahl

ARTIKELN HANDLAR OM

Inredning