3 nya rum för 2 575 :-

NYHETER

Sofia har bott in sig i två år. Och det känns redan som om tvåan behöver fräschas upp.

Aftonbladet hjälpte henne att skaffa ett nästan nytt hem för mindre än 3 000 kronor.

– Jag hade så litet från början och det enda dyra jag köpt är en soffa i mellanprisklass. Jag målade en vägg blå. Både soffan och fondväggen är jag nöjd med. Men varje månad bestämmer jag mig för att måla om. Eller kanske tapetsera. Lite trött är jag på att jag alltid köper blått. Jag kanske ska ha grönt istället, ler Sofia Boström i soffan ute i söderförorten i Stockholm.

Sofia velar fram och tillbaka, precis som många av oss. Ett knep är att pröva sig fram. Köpa provbitar av tapeter, köpa provburkar med väggfärg, som är billigt.

Sofia gör rätt i att tänka i färg. I den nya inredningen finns tendenser till att kombinera just blått med några farligare kombinationer: med turkost, blodrött eller citrongult.

Det tråkigaste i Sofias lägenhet är en dörr mellan köket och vardagsrummet som inte används. Den syns bakom teven i vardagsrummet och har tapetserats med blåblommig tapet i köket.

Ett nytt tyg hängdes från tak

till golv bakom tv:n och ett genomskinligt duschdraperi med fickor blev förvarings- och tittskåp i köket. Billigt och lätt som en plätt.

Krukorna lindas in i papper

Tyget sys med två sömmar, en i över- och en i underkant. En trälist på tre centimeter träs in i båda sömmarna, som sedan hängs på två spikar eller en krok med ögla genom tyget in i trälisten.

I köket fanns plats för ett rullbord. Bra att ha om man är fler än en som lagar mat, och både frukt, grönsaker och vin göms på underredets ribbor.

Att flytta krukväxterna i fönstren kan göra om intrycket man får. I år ska det snöras och packas in plastkrukor i vanligt blompapper och hushållssnöre står och tävlar med de vackra lerkrukorna. Trenden är att mixa, gammalt med nytt, trend med klassiker, robust med skirt. Precis som Sofia har börjat göra.

Bildextra

Lillemor Dahl