”Soffan är helt underbar”

Som att vinna högsta vinsten på ett lotteri. Det tyckte Bojana Stanisic och hennes dotter Alexandra när Kanal 5:s ”Roomservice” kom på besök och förvandlade deras vardagsrum till ett modernt tv-rum.

1 av 4 | Foto: Börje Thuresson
Alexandra Stanisic i sitt nya trendiga vardagsrum. Se hela omgörningen på kanal 5 på tisdag.
NYHETER

Bojana Stanisic och hennes dotter Alexandra bor i en hemtrevlig lägenhet i ett K-märkt hus i Bandhagen söder om Stockholm. De var trötta på sitt vardagsrum och anmälde sitt vardagsrum till roomservice på kanal5.

– Det var som att vinna på högsta vinsten att få omgjort sitt trista vardagsrum, berättar en nöjd Bojana Stanisic.

Även kattenBebis svassar omkring hemtamt i den nya interiören. Det blev blå mosaik på väggen, en stor sultanliknande soffa och Che Guevara på väggarna. Bojana och Alexandra tillbringar mycket tid de kan i den enorma soffan som kanal5 -snickaren Mattias byggde i ett svep.

– Jag kan fortfarande komma hem och tänka, oj vad fint vi har det. Samma känsla som jag fick första gången jag såg förändringen, Jag tänkte, wow, vad fint, berättar Alexandra.

De båda kvinnorna gillar att umgås i sitt vardagsrum och det är uppenbart att vardagsrummet är en central plats i deras hem.

– Det är nog helheten som jag är mest nöjd med. Att allting passar ihop så bra, färgerna, mosaiken och kuddarna. Mosaik var nog det sista vi hade väntat oss, men det blev ju hur fint som helst. Soffan är bara helt underbar, säger både Bojana och Alexandra i munnen på varandra.

Tidigare hade vardagsrummet två dörrar in till respektive sovrum. Något som som störde vardagsrumskänslan en aning. Det löste inredningsteamet på kanal5 genom att sätta upp skjutdörrar på väggen.

– Skjutdörrarna gör vardagsrummet mer helt. De är nästan osynliga, man lägger knappt märke till dem. Det är coolt, säger Alexandra

Ett halvår senare ser det nästan likadant ut som när Mattias, Johnnie och inredningsarkitekten Carouschka Steiffert vinkade adjö i hallen efter att programmet var färdiginspelat. Förutom en sak.

– Två av Che Guevara planscherna åkte ner, det blev för mycket av det goda. Jag gav dem till min syster. Jag ville ha något personligt i hallen så jag satte upp en tavla med roliga bilder på min familj istället, berättar Bojana.

Just hallen var en annan sak som Johnnie och Mattias gjorde om. En enorm spegel fick inramning av genomskinliga glödlampor, som i en teaterloge där artister sminkar sig.

– Ja, här kan man ju stå och drömma om att man är en filmstjärna, det är nog det närmaste Hollywood jag kommer, säger Bojana och skrattar.

Agneta Elmegård