Titta in i ”Babsans” nya, ljusa hem

Fick hjälp av gänget från ”Roomservice”

1 av 9 | Foto: maria östlin
nöjd. ”Jag är speciellt förtjust i den här nya divanen och den tjusiga vägglampan”, säger Lars-Åke.
NYHETER

Softat ljus, trendig fondpapet med palmer och 50-talsmöbler.

Artisten Lars_åke ”Babsan” Wilhelmsson har fått sitt hem stylat av ”Roomservice” -teamet och förvandlingen är total.

Artisten Lars-Åke Wilhelmsson har numera ett rum i sin våning på Östermalm som påminner om ett trendigt Manhattan-hem i New York .

Detta tack vare ”Roomservice”- killarna på Kanal 5 som kört igång med en ny serie förvandlingar av ett urval svenska hem.

Målaren Johnnie Krigström och snickaren Mattias Särnholm med inredningsstylisten Susanne Molinder i spetsen förvandlade artisten Lars-Åke Wilhemssons röriga flipperrum till ett sofistikerat loungerum att softa i.

Ut åkte alla Babsan-prylarna, Marilyn Monroe-tavlorna och det tjugotal lavalampor som Lars-Åke Wilhelmsson samlat på sig under åren.

Just anhopningen av prylar i vardagsrummet (och resten av lägenheten) var något av roten till Lars-Åkes inredningsproblem. Men det kunde varit ännu värre.

– Jag fick inte plats med alla packlådorna inne i lägenheten när jag flyttade in så jag ställde ut dem på bakgården och en dag hade grovsopgubbarna varit här och slängt alltihop. Men det var väl lika bra det för jag kan inte slänga någonting själv, säger Lars-Åke Wilhelmsson och skrattar hjärtligt.

Kristallkronan som prydde vardagsrummet hängdes upp i köket och in i det nya rummet åkte trendiga secondhand-möbler i teak, en modern divan och en ny fondtapet. En nertonad färgskala på textilierna och specialdesignade lampor ger en sofistikerad look. Lars-Åkes hund, borderterriern Pajas, fick en egen fönsterplats av mjukt tyg.

Åke Wilhelmsson är överväldigad av förvandlingen i det 25 kvadratmeter stora rummet.

– Jag trodde att jag gått fel. Det var ju en otrolig förändring. Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat tänka mig hur det skulle kunna bli och jag gillar det jättemycket, säger Lars-Åke Wilhelmsson.

Inredningsstylisten Susanne Molinder hade ett avskalat sällskapsrum i åtanke innan hon förvandlade rummet.

– Jag ville skapa ett rum där Lars-Åke kunde ta semester från Babsan. Ett rum som helt var befriat från kitsch och i stället gav lugn och vila, men ändå kunde fungera som sällskapsrum.

– Samtidigt ville jag ändå knyta an till djungeltemat i hans andra rum så jag valde palmer på fondtapeten och en färgskala i textilierna som går ton i ton med övriga våningen, berättar hon.

Snickaren Mattias Särnholm är mest nöjd med den snygga vägglampan som han gjorde i teak.

– Det blir otroligt fint ljus i lägenheten när ljuset studsar mot teaken. Och den slipade teakplattan på förvaringsskåpet ger en snygg helhet i inredningen, säger Mattias Särnholm.

Målaren Johnnie Krigström fick kämpa länge för att få stil på Åke Wilhelmsson egenhändigt tapetserade väggar och kunna skapa en slät grund.

– Det är precis som i teatervärlden. Det är bara ytan som räknas. Man lägger på lite spackel och tror att det ska ordna sig, säger Johnnie Krigström skämtsamt om Lars-Åkes tidigare tapetseringsförsök.

Läs också:

Agneta Elmegård

ARTIKELN HANDLAR OM