Julia fick ett nytt lekrum

Färg, form och funktion i fokus när bebisrummet blev ett lekrum

Foto: Börje Thuresson
Efter Julia Älvenstrand fick barnkammaren omstylad av Caroline Löwgren och resultatet blev ett färgglatt lekrum som hon stolt visar upp.
NYHETER

Från brokigt bebisrum till tufft tjejrum.

Caroline Löwgren, inredare i Kanal 5:s Homestyling, gav Julias lekrum en makeover för under 3?000 kronor.

Foto: Börje Thuresson
Före Såhär såg Julias rum ut före omgörningen.

Tvååriga Julia Älvenstrand började bli för stor för både spjälsäng och skötbord. Mamma Jeanette Axell och pappa Jens Älvenstrand hade länge funderat på att göra något åt saken, men aldrig kommit till skott.

Så när inredaren Caroline Löwgren fick en budget på 3?000 kronor och uppdraget att förvandla barnrummet var förväntningarna stora.

Mycket färg och fantasi

Resultatet blev fantasifullt med roliga lösningar som inbjuder till lekar.

Och Jeanette är jättenöjd.

– Tack vare den uppsågade garderoben fick Julia större lekyta än tidigare. Förut ville hon inte leka i rummet alls. Nu är hon där jättemycket och kojan är en favorit, till och med när hon ska sova, säger mamma Jeanette.

Caroline Löwgren gillar inredning med mycket färg och smarta lösningar.

Ett aktivt rum

–?Det största problemet med Julias rum var att det inte fanns några som helst erbjudanden om aktiviteter i rummet. Det är jätteviktigt att det finns saker som väcker barnens fantasi och nyfikenhet och att allt som är lekbart sitter i barnvänlig höjd, säger Caroline Löwgren.

Till exempel har de barnsäkra lågenergilamporna i Julias rum en lång sladd, vilket gör att hon kan placera dem var hon vill och tända och släcka dem när hon vill.

–?Utgå alltid ifrån barnens

intressen när du inreder. Det

är inte vad du som förälder önskar att ditt barn pysslar med som är det viktigaste, inte heller vad som är snyggt enligt dina vuxenvärderingar, säger Caroline Löwgren.

Micaela Nordberg