Ta in Japan i sovrummet

Strama detaljer och svart lack ger stämningsfull fläkt av Asien

1 av 4 | Foto: Börje Thuresson
Efter Det tidigare ganska röriga rummet har fått en stram men ändå vilsam känsla.
NYHETER

Strama detaljer, ljusslingor och svart lack.

Japan var förebilden när Roomservice-gänget förvandlade ett sovrum till en plats för både vila och arbete.

Hemma hos Julia i Vasastan i Stockholm står symaskinen alltid framme. Kläder är hennes största passion, men även Japan. Hon är inköpare på H&M och när hon inte befinner sig på resande fot, syr hon åt sig själv och åt kompisar.

Detta tog snickarna Johnny och Mattias samt inredaren Jon Eliasson fasta på när de gjorde om Julias sovrum till ett japanskt kombirum.

”Jag blev helt stum”

Med vita ytor, svartlackerade garderober och justerbara jalusier blev resultatet ett rum med tydliga Asieninfluenser. Helt i Julias smak.

– Jag blev helt stum när jag fick se resultatet och det blir jag fortfarande ibland när jag ser det.

– Man skapar ju sig en egen bild av hur man tror att omgörningen kommer att bli. Jag trodde aldrig att de skulle kunna åstadkomma en sådan stor förändring, säger Julia.

”Det var som att vinna på lotto”

– Hade någon sagt till mig att ”nu målar vi golvet svart” , så hade jag sagt ”Det gör ni inte alls”, men det blev ju superfint. Det var som att vinna på lotto fast roligare, säger Julia och skrattar.

Julia kände sig genast hemma och gjorde rummet till sitt eget med detsamma.

– Jag gillar nog det utskurna bonsaiträdet bäst. Det är otroligt häftigt. Sedan är det roligt med de här jalusierna som gör att man kan skärma av rummet och fortfarande ha kvar sin arbetshörna, säger en nöjd Julia.

Agneta Elmegård

ARTIKELN HANDLAR OM