Lysande lösningar i läcker lya

Per har satsat på spännande belysning

1 av 3 | Foto: Gunnar Seijbold
Annorlunda belysning I vardagsrummet sprider läckra ljustavlor ett spännande sken över soffan. Infällda i kökskaklet sitter samma sorts spotlights som man annars hittar i biografsalongernas golv.
NYHETER

Lampor i golvet och biosalongs-spottar i väggen. Per Blomquist har jobbat medvetet med att ljussätta sin lägenhet.

– Det är roligt med belysning, säger han.

Per Blomquist föll för läget och balkongen. Lägenheten var i dåligt skick. Väggarna var slitna, köket för litet och det var mörkt.

– När jag började med renoveringen hade jag ingen färdig idé om slutresultatet men tänkte att det skulle lösa sig på vägen. ”Jaha, kan man riva den här väggen också? Då gör vi det”. Det tog totalt fyra månader och det var en fantastiskt rolig tid.

Sprutlackering

Köksluckorna skickades på sprutlackering, murväggen mellan köket och vardagsrummet knackades fram och mosaik sattes upp på köksväggarna.

– Det kändes ovanligt och ballt med svart. Man behöver inte bara tänka praktiskt. Jag fick rådet att välja något annat eftersom det syns så väl när det blir smutsigt. Men jag tycker att opraktiskt kan vara lite roligt.

Vardagsrummet har en salig blandning av allt från dyr design till billiga fynd.

”Belysning är roligt”

– Det följer väl ingen speciell stil förutom färgerna vitt, svart och rött. Annars är det ett hopkok av gammalt och nytt, dyra prylar och billiga fynd. Saker som jag tycker är snygga. Belysningsdetaljer är det som är roligast och där har jag försökt hitta på lite annorlunda lösningar som spotttarna i golvet i badrummet och ljustavlorna i vardagsrummet.

Liten elskola

Micaela Nordberg

ARTIKELN HANDLAR OM