Trendig lyx i fjällstugan

Så blev tre lägenheter en drömvilla

1 av 4 | Foto: Marie Birkl
Ombonat Stramt och stilrent är vad som gäller i Årestugan – men en öppen spis höjer mysfaktorn.
NYHETER

Citychic kombinerat med ett rejält lantkök.

John Crawford-Curries och Anna Erikssons stuga i Åre kombinerar stilren inredning med jämtländsk traditition.

Huset på bergets sluttning har allt som en drömvilla i fjällen ska ha. Utsikt över Åreskutan och sjön, nära till skidspår och en atmosfär av genuin Jämtlandstradition, mixat med en modern inredning. Här bor John Crawford-Currie och Anna Eriksson med döttrarna Nova, fyra år och Minoo, tre.

– När vi köpte det för tre och ett halvt år sedan fanns här 25 bäddar fördelat på tre lägenheter – byggnaden hade fungerat som ett sorts annex till värdshuset. Vi rev ut allt tills huset i princip var ett tomt skal.

Anna och John har själva planerat, rivit och fixat det de kunnat. Resten har hantverkare gjort, men någon arkitekt anlitade de inte.

– Vi bodde in oss och tog det lugnt. Det enda vi fixade i början var toaletterna eftersom de var totalt utdömda. Och det visade sig vara bra – för det blev inte alls som vi tänkt oss först, säger John.

Modernt jämtländskt

På övervåningen finns fortfarande ett kök från annextiden. Men att allt inte är färdigt bekymrar inte John och Anna.

– Alla säger att man ska göra ett rum i taget, men vi har gjort allt lite pö om pö. Vi prioriterar inte att putsa på huset varje ledig stund.

Men när det gäller tjejernas rum fick principen om att njuta av livet ge vika för ett tag och nu har Nova och Minoo ett eget palats, som taget ur ”Tusen och en natt”.

– När vi släppte in dem blev det succé!

I flickornas rum råder gosedjursfrossa men i övriga huset är stilen en blandning av stramt modernistiskt och varmt genuint.

– Inredningen har varit svår att bestämma. Vi ville ha ett modernt hem men ju längre vi bor här desto mer tar det jämtländska över, säger John.

Renovera lugnt – 3 smarta tips

Läs också:

Malin Norman ([email protected])