”Alla tycker köket är fantastiskt”

Bert Karlsson fick sitt kök proffsstylat – men nu vill han redan flytta spisen

1 av 7 | Foto: Kanal 5
Efter. ”Köksön och fläkten vill jag ha kvar”, sade Bert, men Roomserviceteamet rev ut hela det omoderna köket.
NYHETER

Ekgolv, gigantisk spis och marmorkakel.

Bert Karlssons dystra 80-talskök förvandlades till en inbjudande salong i ljusa färger och med lyxiga detaljer.

Skivbolagsdirektören Bert Karlsson var lite orolig för att släppa in Roomserviceteamet från Kanal 5 i sin Skaravilla, men han hade insett att hans överdådiga 80-talskök hade passerat bäst före-datumet.

– Egentligen var det inget fel på det gamla köket, men det var slitet, ganska omodernt och hade lite skavanker här och där, berättar han.

Det enda han ville behålla var den stora köksön, men Johnnie Krigström, Mattias Särnholm och inredaren Frida Wanselius hade andra planer för Berts kök. Ut åkte både köksön och en gigantisk fläktkåpa i koppar och det mörkbruna träköket. In monterades marmorpanel, rostfritt stål, platt-tv och randiga tapeter.

Vad tänkte du när du såg köket?

– Jag blev positivt överraskad. Designmässigt är det mycket bättre än det förra, men praktiskt är det inte riktigt hundra. Vattnet och spisen är inte bredvid varandra och det är väldigt opraktiskt, så det måste jag nog göra om. Men färgmässigt är det super och alla som kommer hit tycker att det är ett fantastiskt kök, berättar Bert Karlsson nöjt.

Även om tv-teamet tog i med lyxiga detaljer är det enligt Bert ett enklare kök.

– Det tidigare köket var ett mycket dyrare tyskt kök, ett sådant där Siematic eller vad det nu heter, men det spelar ingen roll, huvudsaken är att det blev ljusare och att min fru Britt-Marie gillar det.

Skötte sig bra

Bert hade svårt att släppa fria händer till snickare Mattias Särnholm och målaren Johnnie Krigström och erkänner att han smygtittade under renoveringens gång.

– Jag var tvungen att hålla koll på gänget, hade det varit helt galet hade jag fått gå in och bryta, men det behövde jag aldrig, de skötte sig bra, ha ha!

Har du använt ditt nya kök ännu?

– Ja, jag har lagat en nötkaka, ha ha.