Bada i färg!

Låt badrummet spraka

Foto: SANDRA PETTERSSON
Färgglatt Sätt färg på ditt badrum. På bilden syns en gul pall från Kartell, 885 kr, neccessär från Marimekko, 135 kr, handdukskrokar från Koziol, 90 kr, tvättbalja fån Moas skafferi, 119 kr, handduk Pontus Ericsson, 340 kr och en plastflamingo, Ad hoc 349 kr.
NYHETER

Tropiskt turkos, galet gult och riktigt rosa.

Satsa på en färgexplosion i badrummet.

Foto: SANDRA PETTERSSON
Sprakar Det turkosa och gröna kaklet heter Summer och kostar 539 kr. Handdukstorken kommer från Fresks och kostar 5565 kr, och den randiga handduken kommer från Pontus Ericsson och kostar 340 kr.

Visst är det klassiskt och snyggt med naturfärger, vitt och grått i badrummet.

Men för dig som blir glad av färg är det kanske läge att våga lite mer?

Kakel gör sig särskilt bra i fruktiga, tropiska färger – och om du inte vill kakla om helt så kan du satsa på att byta ut en trist bård mot en fruktig färg.

Blanda friskt

Att byta mattor och handdukar är också ett enkelt och billigt sätt att förnya utan att kosta på en helrenovering. I höst är butikerna fyllda av badtextilier som sprudlar av färg.

Och var inte rädd för att blanda friskt: satsa på två basfärger, som till exempel turkosblått och grönt som på bilden, använd ytterligare en färg som komplement och en sista som överraskningsfärg.

Låt naturen inspirera

Överraskningsfärgen ska användas ganska sparsamt, vi valde rosa i några få detaljer för att bryta mot det gröna, blå och gula.

Inspireras gärna av naturen – en tropisk orkidé eller kakadua är bra exempel på vågade, naturliga färgexplosioner.

Om du översätter deras färgmönster till hemmet så blir ­effekten både kaxig och harmonisk!

Malin Norman