Välkommen till Papas palats!

Foto: Poppe Linge
Undervåningen hemma hos Papa Dee och hans fru Andrea är ett populärt gästrum och här finns den sköna soffan och rummet är orientaliskt inrett med bland annat en vattenpipa i ett hörn.
NYHETER

Följ med hem till artisten Papa Dee och hans fru Andreas exotiska palats.

Deras hem är fyllt av reseminnen — och det sprakar av färg!

Papa Dee och hans Andrea gifte sig i New York strax innan jul förra året.

Det går onekligen bra för Papa Dee just nu. Han gifte sig i vintras med sin Andrea i New York och är just nu aktuell med sitt senaste album, ”Papa Dee meets the Jamaican Giants”.  Albumet är något av ett drömprojekt förklarar Daniel ” Papa Dee” Wahlgren.

– Det är som en rockartist skulle få chansen att spela in en platta med rockhistoriens största ikoner. I mitt fall har jag fått chansen att spela in ett album med de allra största musikerna inom reggaevärlden. De är musiker som jag drömt om att få spela med sedan barnsben.

Mycket resande

På ytterdörren till Stockholms-lägenheten hänger en Jamaicaskylt som sätter sin prägel på hemmet. I hallen hänger prydnadssaker och figurer som vittnar om en hel del resande och kontoret är fyllt av mängder med skivor.

–För mig är det viktigaste att mitt hem känns personligt. Jag reser oerhört mycket och tar ofta med mig saker som får hotellrummen att kännas mer inbodda, som en liten skivspelare eller böcker. Många av sakerna som jag har i vårt hem har jag skaffat under mina resor, berättar Daniel.

Just nu bor Andrea, som jobbar som modell, nere i Paris.

– Det funkar bra hittils även om vi saknar varandra väldigt mycket, förklarar Papa Dee som varit nere hos Andrea i Paris och hälsat på.

– När min Europaturné startar ligger dessutom Paris bättre till och kommer fungera som en bas för oss, tillägger han.

”Omvänd etagevåning”

Det mest iögonfallande i hemmet är vardagsrummet med sin starka röda färg och välkomnande fåtöljer. I ena hörnet finns en läcker äldre spiraltrappa som leder ned till sällskapsrummet i källaren.

– Man kan säga att det är en omvänd etagevåning (skratt). Bottenvåningen är perfekt som gästrum och soffan är grymt skön att sova i. Vi tar återigen trappan upp för att passera det häftiga vardagsrummet. Väggarna är fyllda av olika udda saker som en Jesustavla och en Buddhafigur.

Pappa Dee passar till slut på att avslöja att han mycket väl skulle kunna tänka sig att skaffa barn nu.

– Jag har alltid levt ett väldigt flackande liv, så barn har aldrig riktigt varit aktuellt. Men nu börjar det kännas som det skulle funka. Samtidigt vill jag ge Andrea chansen att bygga upp sin modellkarriär, så det får ske när det sker.

Poppe Linge/Hotgossip.se