Emils känsla för grönt – och stramt svart

”Jag valde grönt för att få lite liv och rörelse”

Foto: MIA CARLSSON
Mäklaren Emil Simon bytte från en äldre lägenhet i ett landshövdingshus till en toppmodern trea. Båda stilarna har sin charm tycker han, men just nu uppskattar han den öppna planlösningen och funktionaliteten: ”Här finns inga döda kvadratmetrar”.
NYHETER

Bara 24 år men redan etablerad mäklare.

Göteborgaren Emil Simon har näsa för snygga hem.

Vi kikar in i hans egen rymliga trea med sjöutsikt mitt i stan.

På köksbänken av ek står en vacker kokbok lutad mot det högblanka svarta kaklet. Bredvid står en kubformad brödrost i ferrarirött. För övrigt inte en endaste lite kökspenal i sikte. Emil Simon ler och säger att han lagar väldigt lite mat, men att ”det gärna får bli mer av det framöver”.

Han har bara haft den stora trerummaren på 107 kvadrat i fem månader och håller fortfarande på att boa in sig. Han köpte lägenheten osedd, innan huset var färdigbyggt.

– Alla lägenheter gick på en gång och jag hann inte med i första säljskedet. Tack vare en avbokning kom jag över den här. Egentligen hade jag inte tänkt mig riktigt så här stort, det blev bara så.

Plats för inneboende

Lägenheten som ligger på tredje våningen rymmer förutom en gigantisk sällskapsdel med öppet kök och vardagsrum två avskilda sovrum med ett stort badrum emellan. Perfekt om man som Emil nyligen fått en inneboende. Han har bestämt sig för att börja läsa ekonomi till hösten och som student kan det vara bra att hålla kostnaderna nere.

Accentfärger

Inredningen i den ljusa bostaden domineras av tre färger, vitt är basen och svart och grönt accenterna.

– Jag valde grönt för att få lite liv och rörelse. Det matchar dessutom växterna väldigt bra.

Trots att det kan se så ut finns här inga dyra designermöbler. De flesta prylarna kommer från ställen som Ikea, Europamöbler och skinngruppen. Opretentiöst, praktiskt och ekonomiskt.

Favoritplatsen är den gigantiska balkongen som har viss utsikt över kanalen och plats för stort matbord och många gäster.

– Jag sitter mycket här ut och ska nog skaffa infravärme inför hösten.

Har du några fler projekt för lägenheten?

– Ja, jag vill byta ut köksbordet eller köksstolarna och så funderar jag på att skaffa en större soffa med divan. Annars är jag rätt nöjd.