Publicerad:
Uppdaterad:

Annons

Guide: 5 smarta tips för att kickstarta ditt bolag

Publicerad:
Uppdaterad:
För att göra en förändring eller omställning i ditt företag kan det behövas finansiella muskler.
Foto: Colourbox
För att göra en förändring eller omställning i ditt företag kan det behövas finansiella muskler.

Anställa, växa eller satsa på en ny produkt eller tjänst? De flesta företag är under ständig förändring och det är viktigt att följa med i utvecklingen. Men det är inte alltid lätt att veta var man ska börja. 

Det är enkelt att hamna i gamla vanor och köra på som vanligt, men det är farligt att bli för bekväm. Alla företag behöver en kickstart med jämna mellanrum för att utvecklas – och hänga med in i framtiden. Här är 5 tips för att kickstarta ditt bolag.

1. Sätt upp mål

Det är alltid bättre att ha mål att sikta mot än att jobba på utan någon plan. Sätt upp några mål som du ska försöka uppnå under hösten. Det kan till exempel vara att du ska hitta nya kunder, börja sälja en ny produkt – eller bli effektivare. Försök att ha konkreta och realistiska mål. Gör även en plan för hur du ska nå varje mål. Glöm inte att fokusera på det som du är bäst på. Delegera bort uppgifter som du inte känner dig trygg med. 

2. Skaffa nya vanor

Våra vanor är ett av de starkaste verktygen för att lyckas uppnå mål och förändra saker. Om du bestämmer att du ska ägna en halvtimme varje morgon åt kundkontakt eller för att hitta nya kunder blir det över 100 timmar på ett år. Genom att göra saker till en vana blir det enklare att uppnå mål. 

3. Satsa på marknadsföring

Just nu är det mer kostnadseffektivt än på länge att marknadsföra ditt företag på grund av rådande omständigheter. Det gör att företag som fortfarande har råd att satsa och synas kan växa och bli vinnare. Syns du inte så finns du inte. 

4. Bli mer digital

Coronakrisen har gjort att digitaliseringen kommer att gå snabbare än vad vi tidigare har trott. Vi jobbar mer hemifrån, har fler digitala möten och handlar mer över nätet. Fundera på hur du och ditt företag kan anpassa er och dra nytta av den snabba förändringen.

5. Se över ekonomin 

För att göra en förändring eller omställning i ditt företag kan det behövas finansiella muskler. Lendo är en jämförelsetjänst som hjälper dig att hitta bästa möjliga lån för ditt företag. Endast en ansökan krävs för att du ska kunna jämföra räntor, kostnader och villkor från flera långivare och banker.

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN