Annons

Rebecca, 12 år: "Jag gick från ett D till ett A"

Foto: Privat, Pexels
ALBERT

Kan digitala verktyg verkligen stärka elevers inlärningsförmåga och kunskapsnivåer för att öka sannolikheten till högre betyg?

Ja, det verkar så för Rebecca Aslan, 12 år från Göteborg, som provat den digitala matteläraren Albert.

– Albert har hjälp mig bli bättre på bråk, på senaste provet som vi hade i innan jullovet använde jag Albert som hjälp för att plugga inför provet. Tidigare har jag fått D, nu fick jag ett A, säger hon.

Albert är utvecklad för att lära ut allt som ditt barn behöver lära sig i sin årskurs. Tjänsten utmanar också ditt barn på de områden som hen har problem med.

Behöver ditt barn öva mer på algebra? Eller är det procentberäkningar som gör att hen ofta fastnar på uppgifterna?

Albert ger tips och ledtrådar för hur ditt barn löser uppgiften steg-för-steg. Han ger också förslag på likande uppgifter och animerade lektioner som hjälper ditt barn att komma vidare och förstå bättre. Dessutom tycker en klar majoritet av över 50 000 elever som använder Albert att matten blir mycket roligare.

– Jag har blivit så mycket bättre på bråk, inför mitt senaste prov hade jag övat med Albert och det kom mycket bråk på provet vilket gjorde att jag fick ett A, jag brukar få ett D men nu fick jag alla rätt, säger tolvåriga Rebecca Aslan som provat tjänsten.

EXTERN LÄNK

Ge ditt barn gratis digital läxhjälp inför nya terminen – testa Albert gratis i 7 dagar!

"Albert är bra på att förklara"

Tack vare att Albert är digital är han tillgänglig dygnet runt alla dagar om året, det enda man behöver är internetuppkoppling.

– Jag använder Albert ganska mycket, när jag inte har något att göra så brukar jag gå in på Albert och göra mattekluringar eller räkna uppgifter. Jag tycker det är kul att lära mig nya saker och Albert är bra på att förklara olika mattetal, fortsätter Rebecca Aslan.

EXTERN LÄNK

Ge ditt barn gratis digital läxhjälp för att nå högre betyg – testa Albert gratis i 7 dagar!

Ger stöd åt föräldrar

Många föräldrar tycker att det är svårt att hjälpa sina barn med matteläxorna. Minnet sviker och i skolan lär man inte längre ut samma metoder som när föräldrarna själva gick där. Representanter från Albert menar att det blir mer och mer populärt att även föräldrar provar en prenumeration för att ha det som stöd när de lär ut till sina barn.

Rebecca Aslan berättar att Albert även hjälpt hennes föräldrar att förklara vissa matteuppgifter:

– Ja, det har hänt några gånger, säger hon.

Tillfälle att prova nytt

Allt fler digitala verktyg lanseras på utbildningsmarknaden, inte bara mot skolor utan även riktade mot familjer. Flertalet av dessa har fått en stark genomslagskraft bland ungdomar runt om i landet. Utbudet är relativt stort, därför blir det viktigt att experimentera med dessa och hitta det som passar just dig och ditt barn.

Flera av dessa tjänster erbjuder kostnadsfria provperioder och början av terminen är ett ypperligt tillfälle att testa någon eller några av dessa tjänster.

EXTERN LÄNK

Inför skolstart: Låt ditt barn prova en egen digital mattelärare tillgänglig 24/7!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ARTIKELN HANDLAR OM

Albert