Annons

Så får du ekonomisk nystart 2024

Nytt år, nya möjligheter – även för din ekonomi. De senaste åren har präglats av inflation och ekonomiska utmaningar. Minskad köpkraft och ökade kostnader har skapat ekonomisk stress och många hushåll har hamnat i skuldfällor. Men nu är det dags att vända blad, ta kontroll över privatekonomin och börja planera för det nya året.

Räntehöjning på räntehöjning och stigande matpriser har försatt många svenskar i en knepig privatekonomisk situation. Det har blivit tuffare att få ekonomin att gå ihop, och de månatliga kostnaderna har skjutit i höjden. Enligt Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, kan dock 2024 bli ett ljusare privatekonomiskt år, det gäller bara att tänka rätt.

Vem som helst kan hamna i en situation där man samlat på sig flera smålån och krediter spridda bland olika banker och kreditgivare. Det kan vara allt från kreditkortsskulder och snabblån till avbetalningar på elektronik eller möbler. Flera lån med lika många fakturor kan leda till höga månadskostnader och oroliga nätter.

– Inflationen har haft en enorm påverkan på privatekonomin, och allra främst för låntagare med ökade räntor. Jag tycker att man ska se det nya året som en omstart av sin ekonomiska situation. Ta sig tid att se över sina lån och krediter och samla dessa på ett och samma ställe för att få bättre översikt över pengarna som går ut, och möjligtvis minska sina kostnader, säger Magnus Ersson.

Minska dina kostnader och skapa överblick

Hos Toborrow kan du slå ihop dina lån och krediter till ett så kallat samlingslån. Det innebär att dina spridda skulder slås ihop till ett lån med enhetlig ränta och betalningsplan.

– Samlingslån gör det enklare för låntagare att hantera sin ekonomi genom att få alla skulder samlade på ett och samma ställe. Du som låntagare kan dessutom potentiellt sänka dina månadskostnader och få en bättre överblick över din ekonomi genom att slå ihop dina krediter, säger Magnus Ersson.

Jämför och behåll kreditvärdigheten

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

Att använda en jämförelsetjänst som Toborrow innan du tar ett lån ger dig möjligheten att smidigt och enkelt jämföra lån från olika banker och långivare. En enda kreditupplysning via UC utförs på den som vill låna pengar och delas med Toborrows anslutna samarbetspartners. Det gör att du kan jämföra flera olika låneerbjudanden i en ansökan, vilket inte bara sparar tid utan också minskar påverkan på din kreditvärdighet.

Det nya året är inte bara en chans att sätta upp nya mål och utmaningar för sig själv, det är också ett perfekt tillfälle att göra en ordentlig genomgång av din privatekonomi. I dagens hektiska samhälle kan det vara lätt att förlora översikten över sina utgifter och skulder, men det är aldrig för sent att få kontroll på sin ekonomi.

Annons: Detta är ett annonsinnehåll från vår partner. Texten är alltså ej skriven av Aftonbladets redaktion.

Publisert:

Följ ämnen i artikeln