Annons

Sarah Dawn Finer i unik konsert på Globen

Foto: Morgan Norman
Sarah Dawn Finer är en av gästartisterna under konserten We Are Voice.
WE ARE VOICE

Sarah Dawn Finer är en av landets största artister – och körfantast.

I mars ställer hon sig på Ericsson Globes scen för att sjunga med tusentals körsångare under konserten We Are Voice.

– Det kommer att bli helt obeskrivligt mäktigt, säger hon.

Att Sarah Dawn Finer är en passionerad körentusiast råder det ingen tvekan om. Körsång har varit en konstant del av hennes musikaliska liv, från skolkören i Adolf Fredriks musikklasser via en av Sveriges främsta gospelkörer.

– Jag älskar stämmor, jag älskar att lägga stämmor, och jag älskar att sjunga i stämmor. Större delen av min karriär, långt innan jag försörjde mig som soloartist, var att sitta i studion tillsammans med andra svenska låtskrivare och artister och göra så kallade körarrangemang på deras plattor, säger Sarah Dawn Finer.

Sveriges största körkonsert

Men nu är det dags för Sarah Dawn Finer att inta en helt annan roll i ett körsammanhang. Den 30 mars anordnar nämligen körplattformen We Are Voice sin andra arenakonsert, nu i Ericsson Globe. Hela publiken kommer att bestå av körsångare som står för musiken, och Sarah Dawn Finer är en av gästartisterna som bjudits in.

Sarah Dawn Finer som stått på Globens scen som soloartist tror att upplevelsen kommer att bli obeskrivligt mäktig i och med att musiken sker i hela arenan.

– Jag tror att jag kommer att bli tyst. Du kan tänka dig själv när tusentals människor i Globen sjunger tillsammans i stämmor. Det är världens lyx. Och att de dessutom kommer att sjunga en låt som jag skrivit kommer att bli helt otroligt.

EXTERN LÄNK:

Läs mer om We Are Voice

Unik upplevelse

Kerstin Gadd från Göteborg är också en passionerad körsångare.

– Jag sjunger i Almakören som är en kör för alla och det är alla våra röster tillsammans som gör att det blir bra, det är inga soloprestationer. Det blir så snyggt med stämmorna att jag kan stå och gråta när det blir riktigt vackert.

Kerstin Gadd var med på den allra första We Are Voice-konserten som arrangerades på Friends Arena för ett år sedan.

– Det häftigaste var att vi var 4 000 människor som aldrig hade träffats innan. Men var och en hade övat för sig, och alla visste vad vi

Kerstin Gadd var med på den första We Are Voice-konserten.

skulle göra och det var häftigt att få vara en del i en jättestor massa.

"Körsång är som friskvård"

Konserten den 30 mars är uppdelad i två akter. I den första sjunger kören ihop sig, i den andra bjuds gästartisterna in att delta.

Körsång är en av Sveriges största folkrörelser. Kerstin Gadd säger att hon blir glad och lycklig av att sjunga i sin kör.

– Det är som friskvård. Vi övar på måndagar och det lever jag gott på resten av veckan.

Sarah Dawn Finer är inne på samma spår.

– Att skapa musik med andra människor, oavsett om man gör det med rösten eller med instrument, är fantastiskt. Men i kör känns det som att man har en så där oerhört stor röst och det är en otroligt häftig känsla.

EXTERN LÄNK:

Köp din biljett till We Are Voice här!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ARTIKELN HANDLAR OM