Annons

Så kan du få 500 000 till din affärsidé

SWEDBANK

Har du en affärsidé som kan göra världen lite bättre?

Då har du chans att vinna 500 000 kronor i entreprenörstävlingen Swedbank rivstart.

– Vi vill hylla och hjälpa företag i Sverige som vågar göra skillnad, säger Jessica Wiman, projektledare för Swedbank rivstart.

Företagare och entreprenörer har spelat en stor roll i Sveriges utveckling i vår moderna historia – och fortsätter göra det än i dag. Sedan 1990 har fyra av fem nya jobb på den svenska arbetsmarknaden skapats av småföretagare.*

Samtidigt kan man konstatera att både kraven och möjligheterna för hållbara företag förändrats radikalt. Medvetenheten hos konsumenter är större – man väljer i större utsträckning produkter och tjänster som man uppfattar bidrar till en bättre värld.

EXTERN LÄNK:

Tävlingen Swedbank rivstart - gör världen bättre med din affärsidé

500 000 till vinnaren

– Det finns inte någon motsättning i att driva ett företag som också tar hänsyn till omvärlden. Snarare visar forskning att hållbara företag faktiskt ofta är mer lönsamma*. Det är något vi vill lyfta med tävlingen, säger Jessica Wiman, projektledare på Swedbank.

Syftet med entreprenörstävlingen Swedbank rivstart är hylla och stödja idéer med en stark affärspotential och som samtidigt vill bidra till att göra världen lite bättre.  Tio vinnare kommer att utses, där vinnarna får pitcha sin idé i Stockholm inför en tävlingsjury. Alla som väljs ut för att komma till Stockholm för att träffa juryn är vinnare och garanterade minst 200 000 kronor till företaget. De tre entreprenörer som imponerar mest under dagen vinner 500 000, respektive 350 000 och 250 000 kronor.

Utveckla verksamheten

– Pengarna kommer gå till att utveckla företagen, det kan röra sig om allt från att anställa en utvecklare eller investera i en maskin och få en marknadsplan på plats. Vinnarna får också ett anpassat affärsprogram och kan i många fall dra nytta av vårt nätverk och komma i kontakt med personer som kan hjälpa till att utveckla verksamheten, säger Jessica Wiman.

Det är andra året som tävlingen genomförs. Premiäråret fick Swedbank in hela 4321 bidrag.

– Det som imponerade var bredden på affärsidéerna. I det stora och lilla bubblar det av idéer runt om i Sverige som kan göra världen till en lite bättre plats. Extra roligt var att spridningen på bidrag var så stor, från norr till söder finns entreprenörer – det är verkligen inte ett fenomen begränsat till storstäderna, säger Jessica Wiman.

EXTERN LÄNK:

Läs mer om Swedbank rivstart och de fullständiga villkoren på swedbank.se/rivstart

*Läs mer på swebank.se/rivstart

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ARTIKELN HANDLAR OM

Swedbank