Annons

Kickstarta läsåret med smarta mattetjänsten

ALBERT

Nu börjar ett nytt läsår och många barn återvänder till skolan med nyfunnen energi.

Men det finns också barn som känner ångest inför den nya årskursens utmaningar – särskilt i matematik.

Den digitala matteläraren Albert hjälper ditt barn att komma igång efter sommaren.

– Albert är programmerad för kunna ge eleven en riktig ”aha”-upplevelse för att öka motivationen och lusten att lära, säger Johan Dunfalk, en av programmerarna bakom Albert.

Läxhjälp har traditionellt varit dyrt och otillgängligt för många familjer – tills nu.

Gänget bakom Albert har tagit på sig det självutnämnda samhällsuppdraget att genom teknisk innovation göra läxhjälp och studiestöd möjligt för alla familjer i Sverige. Nu har tjänsten anpassats för att kunna hjälpa alla mellan förskoleklass och gymnasiet, det vill säga cirka 1,5 miljoner barn och ungdomar i Sverige.

EXTERN LÄNK:

JUST NU: Skapa ett Albertkonto till ditt barn – testa gratis i två veckor här!

Majoriteten av experterna inom området är eniga om att man inte behöver vara en naturbegåvning för att klara av matten. Alla kan lära sig matte, det gäller bara att hitta en pluggmetod som funkar för den individuella eleven.

– Albert är skapad utifrån eleverna önskemål och behov och hjälper ditt barn att både lära sig matte och eliminerar mentala spärrar, på ett sätt som barnen är vana vid från andra appar, säger Salman Eskandari, en av grundarna bakom Albert.

Skräddarsydd hjälp

Utvecklarna bakom tjänsten har programmerat Albert att lära ut just den matte ditt barn använder i skolan. Detta för att ge en så skräddarsydd upplevelse som möjligt. Dessutom finns inga barriärer för när på dygnet Albert erbjuder sin hjälp, han är tillgänglig dygnet runt alla dagar om året. Enligt Salman Eskandari handlar det om att hjälpa till på elevens egna villkor, inlärningen blir oftast mer effektiv om eleven själv tar ett beslut om att ”nu är jag öppen för inlärning”, menar han.

"Många har svårt för matte"

9 av 10 elever som testat Albert tycker att matten blir både roligare och lättare att lära sig. Med inslag av både spel, humor och situationer hämtade från verkliga livet blir eleven motiverad att både utveckla sina kunskaper samt sträva efter högre betyg.

– Matte är oftast det ämne som flest elever har svårt för, vilket ofta leder till en stress- och ångestladdad situation när läxan ska göras eller inför ett prov i skolan. Albert är programmerad för att kunna ge eleven en riktig ”aha”-upplevelse, säger Johan Dunfalk, en av programmerarna bakom Albert.

EXTERN LÄNK:

JUST NU: Skapa ett Albertkonto till ditt barn – testa gratis i två veckor här!

Många av eleverna som använder Albert i dag nämner att det inte alltid är så lätt att få hjälp hemma från sina föräldrar. De har ofta så fullt upp med både jobb och vardagssysslor att de inte alltid hinner stötta sina barn i den mån de önskar.

– Genom Albert kan man undvika både stress och bråk om läxan samtidigt som man får mer tid över till annat, vilket uppskattas av både barn och föräldrar, säger Salman Eskandari, som också arbetat som läxhjälpare i många år.

Prova gratis i två veckor

För teamet bakom Albert har det varit viktigt att skapa en tjänst som verkligen möjliggör för alla föräldrar att skapa de bästa förutsättningarna för sina barn att klara plugget och nå sin fulla potential.

Just nu kan alla familjer prova Albert gratis i två veckor och bli en del av den tiotusentals stora skaran av familjer som redan i dag använder tjänsten.

Det är väldigt enkelt att komma igång.

– Du som förälder anger bara ditt eller ditt barns mobilnummer och ett sms skickas automatiskt med instruktioner om hur ditt barn kommer igång. Det tar endast ett par minuter. Att vi förlänger prova-på perioden och sockrar vårt erbjudande ytterligare beror på den otroligt fina respons vi mottagit från dom tusentals nya familjer som fick prova gratis under sommaren, säger Salman Eskandari.

EXTERN LÄNK:

JUST NU: Skapa ett Albertkonto till ditt barn – testa gratis i två veckor här!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ARTIKELN HANDLAR OM

Albert