Annons

Smarta knepet: Så hittar du bästa bilverkstaden

Kollar du upp fler än en verkstad när det är dags att serva bilen? Om svaret är nej är du långt ifrån ensam.

Men nu kan du enkelt söka efter verkstäder, jämföra dem utifrån läge, omdömen, pris och tidigast bokningsbara datum – och boka tid online.

När vi planerar allt ifrån resor till ett tv-köp är vi många som jämför alternativen innan vi slår till. Men när bilen behöver repareras eller servas är vi inte lika pigga på att göra det. En undersökning från bokningsplattformen Lasingoo visar att endast 1 av 10 svenskar kontaktar fler än en verkstad. Detta trots att bilkostnader ofta är en familjs största kostnad efter boende och mat.

Jämför och boka online

– 41 procent säger att de är oroliga för att betala för mycket, och det är en av anledningarna till att många väljer samma verkstad som förra gången, utan att jämföra till exempel kundbetyg eller priser, säger Lasingoos vd Malin Landberg.

Men den nya bokningsplattformen öppnar för förändring.

Här kan du jämföra olika verkstäder och boka bilservice online till fast pris. På sajten får du fylla i vad du vill ha hjälp med samt bilens registreringsnummer och miltal. Därefter kan du söka efter verkstäder i ditt område, jämföra priser och tidigast bokningsbara tider samt ta del av andra kunders omdömen.

Över 2 000 verkstäder anslutna

Lasingoo ägs och drivs gemensamt av AD Bildelar, Autoexperten, Bosch Car Service, Hedin Bil, OKQ8 och Mekonomen Group. Över 2 000 bilverkstäder och besiktningsstationer över hela landet är anslutna till tjänsten.

– Vi lägger över bokningsarbetet på kunden vilket gör att bilmekaniker kan koncentrera sig på själva servicearbetet. Det blir en enklare och billigare process, säger Mekonomens vice vd Marcus Larsson.

EXTERN LÄNK: Jämför verkstäder och boka bilservice till fast pris här

Annons: Detta är ett annonsinnehåll från vår partner. Texten är alltså ej skriven av Aftonbladets redaktion.

Publisert:

Ämnen i artikeln