Annons

Så blev Lollo och Bernie en supersuccé

VING

En dansande giraff och en kramande björn.

Vings succémaskotar Lollo och Bernie älskas av både barn och vuxna.

Men vad är framgångsreceptet bakom världens största barnklubb?

– Vi har gjort många aktiva och bra val, säger Sharni Breinholt, Group Head of Product Development Lollo & Bernie.

Vings omåttligt populära maskotar – den dansande giraffen Lollo och den kramgoa björnen Bernie – älskas inte bara av barn, de älskas av föräldrar och har blivit ett begrepp som associeras med semester och avkoppling.

Men hur började allt?

– Vi har skapat Lollo & Bernie från grunden. Lollo kom till under det tidiga 90-talet och Bernie tillkom 1994. Det var inget jättestort strategiskt beslut, utan man såg att barnen tyckte att det var roligt att ha karaktärer att leka med och som vi kunde koppla barnklubbarna till, säger Sharni Breinholt Group Head of Product Development Lollo & Bernie.

När Ving lanserade barnklubbskonceptet i mitten av 1990-talet var det unikt i norden. Visionen att skapa en säker och trygg barnklubb fullspäckad av aktiviteter.

– Vi såg framför allt ett behov av att barnen ville leka med varandra och lära känna varandra. Barn är grymma på att kommunicera med varandra oberoende av språk.

En av faktorerna bakom Lollo & Bernies succé har varit att konceptet fått växa fram, menar Sharni Breinholt. All utveckling baseras på familjernas önskemål.

EXTERN LÄNK:

Boka din familjeresa med Lollo & Bernie här!

"Extrem lojalitet"

Nu ser Ving också hur den första generationen Lollo & Bernie-barn återvänder till Vings hotell med sina egna familjer.

– Lollo har funnits i 28 år och Bernie i 24. Många av föräldrarna som älskar Lollo och Bernie i dag har själva varit Lollo & Bernie-barn när de var små. Nu åker de med sina egna barn på Lollo & Bernie-semester och har en extrem lojalitet till just Lollo och Bernie. Det är unikt att vi faktiskt har den här andra generationen som återkommer till våra hotell och barnklubbar.

Positiva förebilder

Men Lollo och Bernie är inte bara maskotar. Ving arbetar medvetet med att ge Lollo & Bernie rätt värderingar.

– Det är viktigt att ta ställning och vi har gjort många aktiva och bra val. Eftersom det är många barn som ser upp till Lollo och Bernie är det viktigt att de är positiva och hållbara förebilder. Vi vill att de ska stå för dans och rörelse, kreativitet och lärande. Det finns mycket som är kopplat till resande som vi kan lära barnen, som kultur, geografi och mat.

Ving har till exempel skapat en sockerpolicy kring Lollo och Bernie där målet är att slopa socker helt.

– På barnmenyn på flyget har vi exempelvis bytt ut efterrätten mot Lollo och Bernies sockerfria jordgubbssnacks. Det är starka och goda värderingar som gör att man som förälder kan stå bakom ett varumärke.

EXTERN LÄNK:

Läs mer om Vings familjehotell och boka din resa här!

30 miljoner visningar

Men Lollo & Bernie är framför allt ihopkopplade med sång, dans och lek. Sedan några veckor tillbaka finns deras sånger på Spotify och Lollo & Bernies youtube-kanal har haft över 30 miljoner visningar.

2015 blev Lollo & Bernie också de första globala maskotarna och alla länder inom Thomas Cook Group erbjuder i dag samma Lollo & Bernie-upplevelse på totalt 130 hotell.

– Det är jätteviktigt att barnen får leka i en trygg miljö där man vet att personalen är utbildad och det är säkert. Det känns därför jätteviktigt att kunna erbjuda en bra barnklubb till våra gäster. Mår barnen bra så mår föräldrarna bra.

EXTERN LÄNK:

Upptäck alla Vings resmål – boka din vinterresa här!

Sharni Breinholts bästa tips för en lyckad semester med barn:

Var förberedd

Man vet aldrig exakt vad som kommer att hända när man reser med barn. Som förälder kan stressnivån gå upp lite, så jag tycker att det är viktigt att man är påläst och förberedd innan resan. Läs på om hotellet och resmålet och förbered dig så bra som möjligt.

Mellanmål och pyssel till flygresan

Flygresan är det som många tycker är en utmaning. Det är inte alltid maten serveras exakt när ditt barn är hungrigt. Se till att förbereda dig med lite mellanmål eller frukt. Se också till att ha med pyssel, böcker eller spel. Reser du längre med mindre barn kan det vara klokt att ha flera pysselpaket att ta fram så att de inte blir uttråkade.

Välj rätt destination

Semester med barnen ska kännas enkelt och tryggt. Välj ett resmål som passar din familj och era önskemål. Fundera lite över vad barnen tycker om och vad ni tycker om att göra som familj och välj utifrån det.

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ARTIKELN HANDLAR OM

Ving