Annons

Filippa, 15: ”Jag blev chockad”

Filippa Svennergård, 15, blev överrumplad på träningen.

Plötsligt stod hennes största idoler mitt framför hennes ögon.

– Jag blev helt chockad, säger hon.

Mitt i träningen fick Ystad IF:s A-flickor finbesök. Plötsligt dök landslagsstjärnorna Bella Gulldén, Loui Sand och Nathalie Hagman upp och bad om att få vara med.

– Vi hade ingen aning, de överraskade oss helt. Vi hade samling innan träningen och misstänkte ingenting alls, när de plötsligt kom in. Vi blev alla väldigt spända, säger Filippa Svennergård, 15 år från Ystad.

Beskriv dina känslor.

– Jag blev väldigt chockad. Det var kul att få se dem, de är stora idoler och jätteduktiga handbollsspelare.

"Vill komma så långt som möjligt"

Anledningen till landslagstrions besök var att uppmärksamma att Ystad IF i fjol tilldelades 43 000 kronor från Svenska Spels initiativ Gräsroten – samt för att dela ut en present i form av landskampsbiljetter till tjejerna.

Roligast av allt var dock att stjärnorna anslöt till träningen.

– Vi hade två eller tre olika tävlingar. Bland annat en  med prickskytte och en med skotthastighet. Jag var den enda som satte prickskyttet faktiskt, säger Filippa Svennergård och skrattar.

Hur bra var landslagsspelarna?

– De är ju proffs, så vi kunde tänka oss att de skulle vara väldigt bra. Det var svårt att vinna, kan jag säga.

Kändes de inspirerande?

– Ja, absolut. Bara att se dem gör att man blir mer pushad att åstadkomma det man vill, att man ser att det går att lyckas.

Hur ser din dröm ut?

– Jag vill komma så långt som möjligt, jag tycker det är väldigt kul och lägger mycket tid på handbollen. Sedan vet jag inte hur långt det blir, men Ystad är en bra handbollsstad om man vill bli bra.

EXTERN LÄNK: 50 miljoner kronor ska delas ut – du kan vara med och bestämma till vem

Bella Gulldén nöjd med överraskningen

En av Sveriges största stjärnor, Bella Gulldén, tyckte det var roligt att överraska tjejerna.

– De blev nog lite chockade. Det såg man på dem. Och så tror jag de tyckte det var väldigt roligt att vi var med på träningen.

De var imponerade?

– Ja, jag har svårt att se mig själv på det viset men det var känslan. Det märktes att det betydde någonting för dem.

Gräsroten är ett initiativ där Svenska Spel årligen delar ut över 50 miljoner kronor till svensk ungdomsidrott och idrottsföreningsliv. Det är Svenska Spels kunder som själva bestämmer vilka föreningar som får dela på pengarna genom att ansluta sig till Gräsroten och göra upp till tre föreningsval.

"Gräsroten haft stor betydelse"

Vid den senaste utbetalningen såg 455 696 kunder till att 7 972 föreningar inom 71 idrotter fick ta del av pengarna. Av dessa fick Ystad IF drygt 43 000 kronor som de bland annat använt till tränarutbildningar.

– Det känns fantastisk kul att ha landslagstrion här. Tjejerna blev jätteöverraskade och de peppar varandra, säger tränaren Christian Brink.

Han berättar att pengarna kommit väl till pass.

– Gräsroten har haft stor betydelse för Ystad IF handbollsklubb. I fjor fick vi 43 000 kronor och för pengarna har vi haft utbildning och föreläsningar som varit fantastiskt bra.

När träningen är över frågar Bella Gulldén tjejerna om de är villiga att ta över efter ett eventuellt EM-misslyckande.

– Vi blev förvånade och visste inte riktigt vad vi skulle svara. Det hade varit en dröm att spela i landslaget, men det ligger i så fall ett par år bort, säger Filippa Svennergård.

EXTERN LÄNK: 50 miljoner kronor ska delas ut – du kan vara med och bestämma till vem

Annons: Detta är ett annonsinnehåll från vår partner. Texten är alltså ej skriven av Aftonbladets redaktion.

Publisert:

Följ ämnen i artikeln