Annons

Lista: Här är Sveriges bästa badplatser

Du behöver inte lämna Sverige för att uppleva kritvita stränder.
Här är några av Sveriges finaste badplatser!

Sverige visar sig ju ändå från sin bästa sida under sommaren. Och i år har vi hittills haft tur med vädret, så det har varit svårt att hålla sig undan badplatserna.

Vädertjänsten Klart har lanserat en ny funktion, där du enkelt kan ta reda på vattentemperaturen vid 2670 badplatser runtom i landet – och själv rapportera in temperaturen.
EXTERNA LÄNKAR:
Ladda ned Klart-appen till IOS här!
Ladda ned Klart-appen till Android här!
Här är några av Sveriges finaste badplatser:
 

Pite havsbad, Piteå

Kallas ofta Svenska rivieran, och det är inte svårt att förstå varför. Den kilometerlånga sandstranden lockar tusentals besökare varje sommar, och här är vattentemperaturen ofta hög till följd av de stora sanddynerna som fångar upp det varma ytvattnet.
EXTERN LÄNK:
Hur är badtemperaturen vid Pite havsbad just nu? Kolla här!

Skrea strand, Falkenberg

Två kilometer lång sandstrand. Här finns kaféer, kiosker och restauranger, och hotellet som ligger på stranden har en 250 meter lång badbrygga med handikappramp.
EXTERN LÄNK:
Hur är badtemperaturen vid Skrea strand just nu? Kolla här!

Långholmen, Stockholm

Om du befinner dig i Stockholm behöver du inte lämna innerstan för att ta ett dopp. Mellan Kungsholmen och Södermalm ligger ön Långholmen. Här finns både klipp- och strandbad, och en magnifik utsikt över Stockholm.
EXTERN LÄNK:
Hur är badtemperaturen vid Långholmen just nu? Kolla här!

Sudersand, Gotland

Denna finkorniga strand på Fårö röstas ofta fram till en av Sveriges finaste badstränder. Barnvänlig med sitt långgrunda vatten och fylld med kaféer, restauranger, solstolar och annat kul.
EXTERN LÄNK:
Hur är badtemperaturen vid Sudersand just nu? Kolla här!

Böda sand, Öland

Här möts du av Sveriges längsta sandstrand, två mil lång. Kritvit och finkornig sand, med en Medelhavskänsla. Långgrunt vatten, passar bra för barnfamiljen!
EXTERN LÄNK:
Hur är badtemperaturen vid Böda sand just nu? Kolla här!

Sandhammaren, Österlen

Denna strand vid Skånes sydöstra kust lockar till både bad, promenader och avkoppling. Havet utanför stranden är Sveriges största skeppskyrkogård: här ligger tusentals vrak begravda.
EXTERN LÄNK:
Hur är badtemperaturen vid Sandhammaren nu? Kolla här!

Rullsand, Skutskär

Dessa vackra stränder kallas ofta Mellansveriges riviera. Här finns fyra stränder att välja mellan: en barnvänlig och långgrund, en med djupare vatten, en för naturister samt en där du kan bada med din hund.
EXTERN LÄNK:
Hur är badtemperaturen vid Rullsand just nu? Kolla här!

Annons: Detta är ett annonsinnehåll från vår partner. Texten är alltså ej skriven av Aftonbladets redaktion.

Publisert:

Följ ämnen i artikeln