Annons

Så mycket ökar julhandeln på nätet

Foto: Colourbox
VISA

Har du ledsnat på att trängas i butiker dagarna kring jul?

Du är inte ensam.

Så här gör du för att klicka hem klapparna säkert.

Det lackar mot jul och de sista veckorna innan ledigheten brukar vara fyllda av förberedelser. Förberedelser som förvisso ger den rätta julkänslan, men som också tar tid. För att hinna med allt väljer allt flera att klicka hem julklapparna på nätet.

Förra året handlade svenskarna julklappar på nätet för 5,5 miljarder kronor och i år förväntas den siffran öka.

Och allt fler väljer att handla online. Enligt en undersökning genomförd av VISA i Storbritannien och Irland ökade näthandeln med 5,5 procent under december förra året.

Nya betalsättet

Har du en lång önskelista att beta av? Det finns några viktiga saker att tänka på innan du ger dig ut på klappjakt på nätet.

Tänk exempelvis på att det alltid ska framgå tydligt exakt hur ett köp går till på sajten. En annan viktig sak att ha i åtanke är betalningsalternativen.

De senaste åren har det kommit flera nya betalningsalternativ att välja mellan när man handlar på nätet. Vissa upplever att det enklaste sättet att betala är det där man inte behöver uppge sina kortuppgifter, men det många missar är att det med Visa-kortet ingår ett viktigt köpskydd.

Undvik vanliga missarna

Köpskyddet innebär bland annat att du har möjlighet att få pengarna tillbaka om din vara försvinner eller skadas under transporten. Villkoren hos olika banker skiljer sig åt, så kolla vad som gäller just i din bank.

Precis som i den fysiska butiken är det klokt att även på nätet syna billiga erbjudanden och lockpriser. Tänk också på att dubbelkolla om det exempelvis finns kontaktuppgifter eller en kundtjänst innan du genomför köpet.

EXTERN LÄNK:

Läs mer hur du handlar säkert på nätet

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ARTIKELN HANDLAR OM

Visa