Annons

Så sparar Peter 1500 – varje månad

MITTBOLÅN

Fick hjälp att lägga om lånen

Foto: Colourbox

När de traditionella bankerna sa nej fick Peter hjälp att hitta en lösning av MittBolån.

Efter att han lagt om sina lån sparar han 1 500 kronor – varje månad.

– Vi är tacksamma och glada att vi kunde få hjälp, säger Peter.

Peter från Västmanland ville lägga om sitt bolån och samtidigt baka in de krediter och privatlån han hade i bolånet för att få ned sin månadskostnad. Men han fick många nej, de traditionella bankerna ville inte hjälpa till eftersom de ansåg att han hade för höga krediter.

Peter har varit sjukskriven i nästan tio år. I dag är han sjukpensionär.

– Det är det som har ställt till. Vi var tvungna att ta extra krediter för att kunna leva, säger han.

Han försökte hitta andra lösningar än de traditionella storbankerna. Efter lite sökningar på nätet hittade han MittBolån, som jämför erbjudanden från flera banker för att kunderna ska få den lägsta möjliga bolåneräntan till bästa möjliga villkor.

Mittbolån hjälpte Peter att sänka sina totala kostnader genom att baka in krediter och privatlån – som han hade till väldigt höga räntesatser – i bolånet. Valet föll på Marginalen Bank där han fick en bunden ränta på 7,41 %.

– Även om det blev en hög ränta så blev det billigare för oss. Vi sparar 1 500 kronor varje månad. Vi är tacksamma eftersom vi hade svårt att få hjälp på annat håll, säger han.

EXTERN LÄNK:

Se hur du kan lägga om dina bolån – jämför här!

Inga krediter och privatlån

Förutom att detta har sänkt Peter bolånekostnader så rensar han också sin UC från krediter och privatlån. Det gör att sannolikheten att han ska kunna få ett lån hos en traditionell bank i framtiden ökar rejält. Även om det inte är något Peter vill just nu, efter alla nej han fått tidigare.

Situationen är vanlig, enligt MittBolån som har många kunder som i stället för att belåna upp sin bostad tar onödiga krediter och privatlån.

Slipper kontakta banken själv

MittBolån kontaktar själv bankerna och tar fram det bästa erbjudandet för kunderna, något som Peter värderar högt.

– För mig som redan sitter i skiten är det ju pinsamt att behöva ha den kontakten. Det är nästan så att man måste be om ursäkt, man blir lite nedvärderad. Det är värt det lilla extra det kostar att slippa det, säger han.

EXTERN LÄNK:

Se hur du kan lägga om dina bolån – jämför här!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ARTIKELN HANDLAR OM

MittBolån