Annons

Bankernas hemliga poängsystem avslöjat

Foto: Pexels
BYNK

Har du varit med om att få en hög ränta utan att din bank förklarat varför?

Nu är den tiden förbi.

Med nya aktörer har du chans att ta kontroll över din ekonomi med några enkla knep som din bank önskar att du aldrig hade fått reda på.

I en värld där utvecklingen rusat fram i så gott som alla branscher har förvånansvärt mycket förblivit sig likt inom de traditionella storbankerna. Detsamma gäller nischbankerna som alltid haft storbankerna som sin förebild. 

På grund av den nästintill obefintliga konkurrensen har låneaktörerna i det fördolda kunnat arbeta fram de poängssystem som ligger till grund för din ränta. Utan att egentligen behöva motivera varför du får den ränta som du får. Något som gjort det omöjligt för dig som kund att veta hur du kan göra för att  förbättra din ränta.

Men nu håller någonting på att förändras. De stora jättarna har fått konkurrens av nya, digitala och mer flexibla aktörer.

EXTERN LÄNK

Ansök om lån och ladda ner Bynkappen i dag!

Få reda på vad som påverkar din ränta

Dennis Ahlsén, vd på Bynk tycker det är toppen att kunderna blivit mer aktiva i sina beslut kring ekonomi. Själv har han kämpat för konsumenters rätt till schyssta lånevillkor ända sedan han startade framgångssagan Lendo.

– Det är tydligt att kunderna blivit medvetna och börjat kräva mer när de tar ett lån, säger han.

 Så vad är då hemligheten, hur går det till när kunder får en viss ränta?

– Vi är väldigt öppna när det kommer till det där, redan i samma sekund som du gör din ansökan och laddar ner vår app får du reda på ditt bynkbetyg och de faktorer som ligger till grund för betyget och räntan vi ger, förklarar Dennis Ahlsén.

Höj och sänk månadskostnaden – eller pausa lånet

De dagar när bankerna var de som kontrollerade ditt lån med ett järngrepp tycks med andra ord vara över. Att kunna styra över sin månadskostnad är för många viktigt om något oförutsett händer, likaså att kunna pausa sitt lån helt en månad.

EXTERN LÄNK

Ansök om lån och ladda ner Bynkappen i dag!

Konsumenten är inte längre utelämnad till ett fåtal aktörer, utan kan välja – och välja bort. Det ställer högre krav på funktionella och framtidsorienterade produkter.

– För en tid sedan var det en kund som sa att det var en bra funktion att ha möjlighet att låta lånet gå på semester samtidigt som han själv gjorde det. Ett charmigt sätt att beskriva vårt erbjudande om att ta en betalfri månad på, skrattar Dennis.

Utöka ditt lån eller amortera av extra

Att inte ha bankkontor, en tungrodd administration och gamla datasystem gör att energin kan fokuseras på att utveckla produkter och låta kundens behov vara i centrum.

Även om det ligger många utvecklingstimmar och avancerad teknik bakom så blir resultatet för användaren enkelhet. Möjligheten att kunna utöka sitt lån när och varsomhelst. Eller amortera av extra.

– Att hantera sin ekonomi ska inte kännas som en börda och där har vi som jobbar i branschen en skyldighet att hjälpa människor så långt som det går. På Bynk gör vi det genom att skapa enkla och schyssta produkter som ger kunden frihet och kontroll, säger Dennis Ahlsén.

EXTERN LÄNK

Ansök om lån och ladda ner Bynkappen i dag!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ARTIKELN HANDLAR OM

Bynk