Annons

Så vill S förändra skolan

Höjt barnbidrag och 6 miljarder mer till skolan. Det är satsningar som Socialdemokraterna och regeringen nu genomför. Målet: Att alla barn ska få lika möjligheter att lyckas.

– En bra start i livet ger trygghet och framtidstro, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

I mars fick 1,3 miljoner familjer 200 kronor mer per barn i plånboken. För en tvåbarnsfamilj innebär det 4 800 kronor mer om året. Pengar som kan räcka till fritidsaktiviteter. Eller, för den som har möjlighet att spara, täcka kostnaderna för att ta körkort.

Socialdemokraterna och regeringen tar krafttag för att alla barn ska få rätt stöd för att lyckas i skolan, så blir det möjligt för alla unga att förverkliga sina drömmar. Ett exempel är fler vuxna i skolan, som ger mer tid för varje elev.

– Det här är en historisk satsning på skolan. Äntligen märks det att mer personal anställs och att elevhälsan stärks – det kommer alla elever till del. Oavsett var du bor ska du vara trygg med att du får en bra skolgång. Barns trygghet och framtidstro går alltid före skattesänkningar, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

EXTERN LÄNK:

Läs mer om Socialdemokraternas satsningar i skolan

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ARTIKELN HANDLAR OM