Annons

Därför lanserade Trygg-Hansa Familjehjälpen

Alexandra Gahnström, Barnens försäkringsexpert på Trygg-Hansa.
TRYGG-HANSA

Många föräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar har varit sjukskrivna på grund av utmattningssyndrom.

Att hitta rätt i frågor om samhällets skydd kan vara både tungt och krångligt.

Därför startade Trygg-Hansa Familjehjälpen.

Familjehjälpen är en kostnadsfri service som ingår för alla som har Trygg-Hansas barnförsäkring.

Hit kan den som behöver vägledning om samhällets stöd och ersättningar vända sig.

– Många föräldrar vi pratar med beskriver samhällets stöd som en djungel. De upplever att de verkligen måste slita för att få information om det som barnet har rätt till, säger Alexandra Gahnström, Barnens försäkringsexpert på Trygg-Hansa.

Kanske har ditt barn råkat ut för en olycka, är utsatt i skolan eller har en sjukdom eller funktionsnedsättning, exempelvis en förvärvad hjärnskada, diabetes eller adhd.
 

EXTERN LÄNK:
Familjehjälpen – Trygg-Hansas service för dig som behöver vägledning om samhällets stöd och ersättningar 

”I en redan utsatt situation blir stressen enorm”

– Det kan handla om allt från att förstå hur vårdbidrag, LSS och aktivitetsersättning fungerar, till att få rätt stöd i skolan. I en redan utsatt situation blir stressen enorm. För en tid sedan bestämde vi oss för att försöka skingra oron för våra kunder, och där föddes idén om Familjehjälpen, säger Alexandra Gahnström.

En undersökning genomförd bland Riksförbundet Attentions medlemmar visade att nästan hälften av föräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar har varit sjukskrivna på grund av utmattningssyndrom.

Ingen diagnos krävs för att få vägledning

Familjehjälpen erbjuder hjälp med allt från enstaka frågor i ett kortare samtal, till mer komplexa problem som kräver flera samtal. Vägledningen ges via telefon.

– Det måste inte finnas någon diagnos för att du ska få vägledning av Familjehjälpen, och du kan få hjälp oavsett om försäkringen ger rätt till ersättning eller inte. Kanske är det så att du funderar över om ditt barn har en diagnos eller att ni väntar på att göra en utredning, säger Alexandra Gahnström.
 

EXTERN LÄNK:
Familjehjälpen – Trygg-Hansas service för dig som behöver vägledning om samhällets stöd och ersättningar 

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ARTIKELN HANDLAR OM