Annons

Smarta tjänsten som kan rädda semestern

E-BOKS

Vem tömmer din brevlåda när du är på semester?

Inte du i alla fall.

Här är tjänsten som minskar risken för att du ska missa en viktig räkning när du är bortrest.

Att åka på semester ska vara förenat med glädje. Du har chans att vila upp dig från vardagen, träffa människor och få nya intryck. Men har du otur kanske du glömmer att det är viktig post på ingång. Och har du riktig otur finns det risk att viktig post som till exempel räkningar, böter eller vägtullsavin blir liggande på hallmattan när du är i sommarhuset. Då kan du i värsta fall räkna med att betalningspåminnelser kommer dyka upp när du väl är hemma igen.

EXTERN LÄNK:

Registrera dig på e-Boks – och få din viktiga post säkert och digitalt

Känn dig trygg när du är bortrest

Ett smart sätt att slippa oroa sig för att missa viktig post när du är på semester är att skaffa den digitala brevlådan e-Boks. Med e-Boks kan du ta emot post från företag och myndigheter oavsett var du befinner dig.

– Du kan tryggt ligga i hängmattan eller på stranden och ändå ha koll på din ekonomi och räkningar. Det sista man vill är ju att komma hem till dyra betalningspåminnelser bara för att man missat en räkning, säger Mattias Svanberg Johansson på e-Boks.

Slipp oroa dig för passet

Var femte ung svensk har någon gång förlorat sitt pass enligt siffror från försäkringsbolaget If. Svenska pass är nämligen eftertraktade utomlands i kriminella kretsar. Det är därför bra att veta att e-Boks även kan fungera som ett  digitalt kassaskåp, vilket kan underlätta rejält om du förlorar ditt pass när du backpackar i Asien.

Ett tappat pass gör det svårt att legitimera sig och att ha med en digital kopia av passet kan underlätta rejält. Dessutom är det bra att göra kopior av sitt visum, kreditkort och biljetter och spara digitalt.

– Du kan ladda upp en digital kopia av ditt pass och andra viktiga papper som kan vara bra att ha på resan, som till exempel försäkringspapper. Till skillnad från när du mejlar viktiga dokument till dig själv skyddas e-Boks av bank-id och kryptering, säger Mattias Svanberg Johansson.

Det här är e-Boks

e-Boks är en digital brevlåda som låter dig ta emot post från myndigheter och företag. Till skillnad från en vanlig brevlåda kan du komma åt den digitalt – var du än befinner dig.

e-Boks är Nordens största digitala brevlåda och är helt gratis.

Du väljer själv vilken post som ska hamna i E-Boks. Det kan röra sig om kontoutdrag, deklarationer, lönespecifikationer, kreditupplysningar, fakturor och årsbesked. Det är också enkelt att skapa sin egen struktur i e-Boks vilket gör det lätt att hålla ordning.

Dokument sparade på e-Boks är krypterade och det krävs bank-id för att komma åt kontot.

EXTERN LÄNK:

Registrera dig på e-Boks – och få din viktiga post säkert och digitalt

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ARTIKELN HANDLAR OM

E-boks