Annons

Så lyckas du med köp- och säljappen

Foto: Privat
SHPOCK

Stina Westerström, 25 år från Gävle, har ett motto när hon ska rensa ut: spara, slänga, shpocka eller skänka.

Med de fyra s:en ser hon till att ta hand om eller göra sig av med saker så att vare sig hemmet eller förråden svämmar över.

– Innan jag stoppar undan något i förrådet ser jag alltid till att fota det. Sen kan jag lägga ut det till försäljning när det passar och bara plocka fram det när det är sålt. Hamnar det i förrådet, utan bild, är det lätt att det blir liggande där, säger Stina Westerström.

EXTERN LÄNK

  Ladda ner Shpock här för att börja köpa och sälja prylar!

Bra ljus och kort text

Stina Westerström började använda köp- och säljappen Shpock för knappt två år sen, men det var för ett drygt år sen hon kom igång med sin egen försäljning. Nu har hon sålt allt från barnkläder till kaffebryggare och mobilskal för sammanlagt över 12 000 kronor.

– Det är superenkelt när man väl kommer igång och man har så mycket hemma som inte är slitet, men som inte heller kommer till användning. Då känns det så bra att sälja till andra i sitt närområde. Det måste ju vara det bästa för miljön, fortsätter Stina Westerström.

EXTERN LÄNK

  Ladda ner Shpock här för att börja köpa och sälja prylar!

Stina har flera tips på hur hon får sina saker sålda.

– Jag ser till att ha bra ljus och sätta prylen i fokus när jag fotar. Ingen rörig matta eller tapet i bakgrunden. Jag ser även till att skriva en kort och koncis text och är ärlig om det är någon defekt. Då blir det aldrig något tjafs efter. Sen sätter jag inga drömpriser utan tänker efter hur mycket jag själv skulle kunna tänka mig att betala för prylen. Sen är det bara att vänta in rätt köpare, säger Stina Westerström

300 000 användare i månaden

Som van shpockare har Stina Westerström även börjat byta sig till saker.

– Om jag hittar något jag gillar på Shpock frågar jag ibland om de vill byta sig till någon av mina saker. Då kan de bara gå in på min profil och se om de gillar något. Det har funkat flera gånger, en gång bytte jag sängkläder mot ett par inlines, säger Stina Westerström.

Shpock är Sveriges snabbast växande köp- och säljapp och har över 300 000 aktiva användare i Sverige varje månad.

EXTERN LÄNK

  Ladda ner Shpock här för att börja köpa och sälja prylar!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ARTIKELN HANDLAR OM

Shpock