Annons

Så slipper bloggaren avtalskrångel

E-BOKS

Post som blir liggande, fakturor som inte blir betalda och kontrakt som går om intet.

En utlandsvistelse kan få drastiska konsekvenser för privatekonomin.

För ingenjören och bloggaren Emma Tiger blev lösningen den digital brevlåda e-Boks.

– Jag slipper krångla med papper, det är till stor hjälp, säger hon.

För 30-åriga ingenjören, bloggaren och småbarnsmamman Emma Tiger som har en hel del uppdragsgivare, är det viktigt att hålla koll på sina kontrakt. Eftersom hon ofta reser till Brasilien, där sambon kommer från, är det smidigt att ha en digital brevlåda som gör att hon slipper hantera papper och räkningar hemma i Sverige. Vid flera tillfällen har därför tjänsten e-Boks varit till stor hjälp.

– Under en resa i Brasilien skrev jag kontrakt med ett företag som jag skulle jobba för. Jag fick kontraktet skickat direkt till min e-Boks och kunde signera på plats. Det var väldigt smidigt, säger Emma Tiger.

EXTERN LÄNK:

Registrera dig på e-Boks – och få din viktiga post säkert och digitalt

Struligt innan e-Boks

Men så smidigt har det inte alltid varit. Innan Emma skaffade e-Boks var det många turer fram och tillbaka till olika internetcaféer för att skriva kontrakt.

– Först gällde det att hitta ett ställe som hade en skrivare så att jag kunde skriva ut kontraktet. Sedan gällde det att hitta ett annat ställe där de hade en scanner. Dessutom höll jag på och krånglade med usb-minnen. Att ha en digital brevlåda när du åker utomlands är särskilt smart eftersom många länder utomlands fortfarande inte kommit så långt i den digitala utvecklingen, säger Emma Tiger.

Får tillbaka på skatten tidigare

Det är inte bara under vistelserna till Brasilien som den digitala brevlådan varit till stor nytta.

– Jag använder e-Boks för att deklarera vilket gör att jag får tillbaka på skatten tidigare. Den är också till stor hjälp när jag får myndighetspost från Försäkringskassan efter de dagar jag vabbat. Eftersom allt är så bra strukturerat i e-Boks så kan jag enkelt hitta viktiga, äldre brev om jag behöver kolla upp något i efterhand, säger Emma Tiger.

EXTERN LÄNK:

Registrera dig på e-Boks – och få din viktiga post säkert och digitalt

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ARTIKELN HANDLAR OM

E-boks