Annons

Frågan avslöjar om barnvakten är pålitlig

Foto: Colourbox.
Yepstr hjälper dig att hitta en barnvakt i ditt närområde.
YEPSTR

Ansvarstagande, påhittig och redo att rycka ut när det krisar.

Så skulle de flesta beskriva dröm-barnvakten.

Men hur vet man att man hittar rätt?

Här är frågorna du bör ställa under intervjun.

Är schemat redan fullspäckat inför hösten? Behöver du och din partner jobba längre någon kväll då och då för att resten av veckan ska flyta smidigare?

En bra och pålitlig barnvakt kan verkligen förändra hela familjens tillvaro till det bättre. Bara den lilla detaljen som att slippa jäkta till hämtningen en kväll i veckan kan göra att stressnivåerna går ner och du blir automatiskt en mer närvarande förälder. Barnen får dessutom en pigg och glad barnvakt att leka med.

I dag finns det flera barnvaktsföretag, men många upplever att det är både dyrt och tar lång tid att gå via en förmedling. Men nu finns en ny digital tjänst som gör det enkelt att hitta en barnvakt i ditt område.

Konceptet är ungefär som att sätta upp en lapp på matbutiken eller den lokala anslagstavlan – men allt sker via appen Yepstr.

När du skapat din annons i Yepstr visas den för duktiga ungdomar i ditt närområde och ni kan både chatta och träffas för intervju innan du bokar uppdraget.

Låter detta som lösningen för din familj? Här är fem viktiga egenskaper du bör leta efter när du intervjuar kandidaterna:

1. Har personen tidigare erfarenhet?

Tidigare erfarenheter inom barnpassning är givetvis meriterande. Annonserar du efter en barnvakt via appen Yepstr kommer du i kontakt med ambitiösa ungdomar i ditt närområde. Många har tidigare erfarenheter och i appen kan du läsa utvärderingar från tidigare jobb.

EXTERN LÄNK:

Ladda ner Yepstr och hitta en barnvakt i ditt område

2. Är personen lyhörd?

Visar personen intresse genom att ställa frågor? Det är ett tecken på lyhördhet och engagemang. Lyhördhet visar i sin tur på ett säkerhetstänk. Du kan också fråga personen hur den tänker kring generella faror i hemmet.

3. Gillar personen barn?

Gillar man barn brukar de flesta situationer lösa sig av sig själv. Du vill också kunna vara trygg med att barnvakten och dina barn hittar på roliga aktiviteter och har kul tillsammans.

4. Är personen flexibel?

I en barnfamilj ändras schemat ofta från dag till dag. Se därför till att anlita någon som är flexibel i sitt schema och kan rycka ut vid behov. En av många fördelar med Yepstr är att du annonserar lokalt och slipper oroa dig för pendlingsavstånd.

5. Kan du träffa föräldrarna?

Be ungdomen ta med sina föräldrar till intervjun. Att få träffa barnvaktens föräldrar kan säga mycket om värderingar och arbetsmoral.

EXTERN LÄNK:

Ladda ner appen och kom igång direkt

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.
ARTIKELN HANDLAR OM

Yepstr